Mezuniyet Andım

Aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra yazı altındaki Yorum Ekle kutusu içine Adınız ve Soyadınızı yazarak “Kendi Andınızı” yorum içine yazıp gönderin.

YAZI

ODTÜ Andı

Ortadogu Teknik Üniversitesi [ODTÜ], Etik Alan Komitesi [EAK], ODTÜ için bir ‘ODTÜ Andi’ çalismasi yapmis.

Bunun için Gülsima BaykalGüzin Binatli, Prof. Dr. Ayse Gedik ve Doç Dr. Emel Aközer ve Prof. Dr. Canan Özgen’den olusan bir jüri çesitli önerileri degerlendirmis. Bu çalismanin sonucunda asagidaki andi kabul etmisler.

Mezuniyet töreninde, okuldan ayrilmadan önce, ögrenciler bu andi yüksek sesle okuyor, diplomalarini alip, keplerini havaya firlatip dört yil okuduklari üniversitelerinden ayriliyorlar. Tören heyecani ile yüksek sesle tekrar edilen kelimelerin anlamini çogu mezun genç tören sirasinda düsünmüyor. And içmek onlar için tören formalitesi olarak algilaniyor. Andi belki ilk defa belki de son defa bu törende okuyup unutuyorlar.

Üniversitelerimizde, bu and içinde yer alan degerlere uygun insanlar yetistirebiliyor muyuz? And içinde bahsedilen melekeleri, özellikleri gençlerimize kazandirmak için etkin bir egitim sistemi kurmus muyuz? Diploma töreninde yirmi saniye içinde andi yüksek sesle bir defa okumakla iyi insan olunur mu?

And içinde yer alan davranışları biz yöneticiler uygulamış mıyız?

Gençlerimiz bizim hangi davranışlarımıza şahit olmuş?

Yoksa, ‘çocuklar biz yapamadık, siz yapın’ veya ‘biz yaptık siz yapmayın’  mı diyoruz?

Özenle üreten, dürüst, gelişmeye açık bir insan olduk mu?

Bilinçle ve sevgiyle, bilgi ve becerilerimizi, toplumun yararına kullandık mı?

Kazandığımız değerleri yaşama geçirebildik mi?

Yaptığımız işlerin sorumluluğunu üstlenen, onurlu bir insan olarak yaşayabildik mi?

Öncü ve yenilikçi ruhumuz ile gönül verdiğimiz, çalıştığımız kurumların saygınlığını koruyabildik mi?

Eğer, ‘üzüm üzüme baka baka kararır’ ata sözü dogruysa yandık.

ODTÜ Andı şimdilik pek işe yaramayacak demektir.

Adet yerini bulsun, tören formalitesi olsun zihniyetiyle okunup, unutulacaktır.

Gençlerimizden çok sey bekliyoruz.

Onlara iyi örnek olmadan, onlara and içirtip bizim gibi olmamalarıniıistiyoruz.

Devletin malı deniz, yemiyen domuz zihniyeti ile yıllar boyu ülkenin kaynaklarını haksız ve adaletsiz bir şekilde dağıtan sitemi kuran ve yönetenler, gençlerimize kötü örnek olmustur.

‘Balık baştan kokar’.

Her işin başı doğru olursa, başı takip eden kuyruklar da doğru olur.

And içen gençlerimizin, andlarına sadık kalmalarını istiyorsak, onlara doğru örnek olmalıyız.

Doğru insanlara sorumluluk vermeliyiz.

Iyilerin yanında olmalıyız.

Kötüleri dışlamalıyız.

Doğru yapanları ödüllendirmeli, yanlış yapanları ise cezalandırmalıyız.

Gençlerimize doğru örnek olmalıyız…

‘ODTÜ Andı’ şöyle:

ODTÜ ANDI

Orta Dogu Teknik Üniversitesinin bir mezunu olarak benden,
bilimin ve sanatin aydinliginda özenle üreten, dürüst, gelişmeye açık,
bir insan olmam bekleniyor.

Bu bilinçle ve sevgiyle,

Bilgi ve becerilerimi, toplum yararına kullanacağıma,
kazandığım değerleri, ödün vermeden  yaşama geçirecegime,
yaptığı işlerin sorumlulugunu üstlenen onurlu bir insan olarak yaşayacağıma,
öncü ve yenilikçi ruhu bilim ağacında simgelenen, gönül verdiğim üniversitemin saygınlığını koruyacağıma
and içerim.

ŞİMDİ SİZ KENDİ MEZUNİYET ANDINIZI AŞAĞIDAKİ YORUM KUTUSUNA YAZIN. Yorumunuzun başına İsminizi ve Soyadınızı yazmayı unutmayın.

154 Replies to “Mezuniyet Andım”

  1. Bülent Şenver

    Değerli Öğrencim,
    Yorum Ekle Kutusu içine Adınızı ve Soyadınızı yazdıktan sonra Üniversitenizden mezun olurken size bir Mezuniyet Andı yapmanız söylense siz nasıl bir And içerdiniz?
    Kendi andınızı düşünüp yazıp yorumunuzu gönderin.
    Boş Yorum Kutusu sayfanın en altındadır.
    Teşekkür ederim.
    Bülent Şenver

    • Gamze Gökalp

      GAMZE GÖKALP 180204040
      İstinye üniversitesi hemşirelik bölümünden mezun olarak kazanmış olduğum bilgi ve becerilerimle herhangi bir din,dil,ırk,inanç,siyasal ve sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma ,onların sağlığını en üst seviyeye ulaştırmak için gerekecek her türlü çabayı göstereceğime ,mesleki bilgi ve becerilerimi her daim geliştireceğime ,hastalarımın hayatı ya da sağlığını tehdit edecek her türlü girişimden sakınacağıma eğitim almış olduğum tüm hocalarım önünde and içerim.

    • RUQAIAH RSKHAN

      RUQAIAH RSKHAN
      190202058
      Sağlık meslekleri , dünyadaki en zor mesleklerden biri. Çünkü insanların sağlığı ve hayatları söz konusudur. Ebelik bölümünden mezun olduğum zaman kazanmış olduğum bilgi ve becerilerimle herhangi bir dil,din,ırk,inanç,siyasal ve sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma , işimi sonuna kadar yapacağım asla pes etmeyeceğime herkesin sağlığını geliştirmek için elimden geleni yapacağım. Ben bir ebe olarak görevimi yerine getirirken bir sağlık elemanında bulunması gereken sağduyu karşındaki insanla empati yapabilen hoşgörülü zorluklar karşısında dahi güleryüz’le olmak bebeğinden yaşlısına kadar bütün hastalara vicdanlı davranmak onların sağlığını tehdit eden unsurları onlardan uzaklaştırmak daima yardımsever olmak temiz düzenli tertipli olarak her gün bir önceki günden ve ilk günkü aşk ve heyecanla mesleği devam ettirme gibi bütün özellikleri yerine getirerek çalışacağıma etik değerlerime sahip çıkacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

    • Zeynep Işık

      Mezun oldum hazırım, artık bende bir dil ve konusma terapistiyim.Meslegimdeki sorumluluklarımı yerine getirmek için zirvededir hedefim.Saygı,sevgi ve nezaket öncelikli ilkemdir.Kötü niyet ve düşünceleri zihnimden atacağım ilk adımı her zaman vicdanla atacağım.Her adımda kendime bir seyler katacağım.Elimden gelenin fazlasını her zaman yapacağım. En samimi ve içten halimle gayret göstereceğim. Bilgimi ve öğrendiklerimi kullanıp insanlara dokunacağım. Mesleğin etiğini her zaman en yüksekte tutacağım. Ahlâk ve ilimi kendime rehber yapacağım. Faydalı olmak için bende yolumu seçiyorum. Bu yolda sözüm söz andını içiyorum.

      • Selim sarikurt

        Ben 170203007 numarali fizik tedavi ogrencisi selim sarikurt din dil irk gozetmeksizin dersin ve okulun bana kattiklariyla her hastama esit ve cok degerli hissettirecegime ant icerim

    • HİLAL BOZDOĞAN

      HİLAL BOZDOĞAN 170204044
      İstinye Üniversitesi Hemşirelik fakültesinden mezun olduğum an itibari ile okulumun bana kattığı bilgiler ışığında sürdüreceğim mesleğimde ülkeme faydalı bir birey olacağıma, mesleğimin bana yönettiği sorumlulukları layıkı ile yapacağıma, hasta ve toplum sağlığının geliştirilmesi,korunması,tedavi ve rehabilitasyonunda din,ırk,renk ve cinsiyet ayırmaksızın en iyi bakımı sunacağıma,yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyerek bakımın kalitesini arttıracağıma bunları yaparken etik kurallara uyarak etik davranacağıma, hemşireliğin bütünlüğünü koruyacağıma ve ülkem için üretken bir birey olmaya devam edeceğime onurum ve şerefim üstüne and içerim.

    • ABDULGAFUR GÜNEŞ

      ABDULGAFUR GÜNEŞ-180206022
      Bugünden itibaren İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olarak dil ve konuşma terapisti ünvanını kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum.Edindiğim bilgi ve tecrübeleri tedavilerde iyi bir şekilde kullanacağıma,öğrendiğim ve yaşadığım olay veya durumları hayatımda iyi bir şekilde analiz edip bir rehber olarak kullanacağıma ve her daim meslekte etik ve adaletli davaranacağıma hocalarım ve değerli üniversite personellerinin önünde mesleğim ve namusum üzerine ant içerim.

  2. Kübra AYDIN

    181201007 Kübra AYDIN
    İstinye Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Adalet mezunları arasına katıldığım bugünden itibaren; okulumun bana kazandırdığı manifestolar ışığında çalışacağıma, eğitimim boyunca kazandığım tüm bilimsel bilgi ve kabiliyetlerimi ülkemin yükselmesine ve insanlık faydasına kullanacağıma, ahlaki ve bilimsel etik değerlere bağlı kalıp çevreye saygılı olacağıma, yaşamım ve görevim süresince insanlar arasında dil, din, etnik köken ve cinsiyet ayrımı gözetmeyeceğime, yurtta ve dünyada bilim, barış ve kardeşliğin egemen kılınmasında payıma düşeni eksiksiz yapacağıma, ülkemizin bağımsızlığına ve bütünlüğüne, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne daima bağlı kalacağıma ve aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri hukuka, kanunlara, iş ve meslek ilkelerine uygun olarak kullanacağıma, hak, adalet ve doğruluktan ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  3. Cansu Erdek

    Cansu Erdek
    İstinye Üniversitesi Adalet bölümünden mezun olmuş biri olarak benden, Adalet sisteminin ihtiyaç duyduğu yasaları iyi bilen, yazılı ve sözlü iletişim becerisi kazanmış, araştırmacı ve sevdiği işi yapan bir genç olmam bekleniyor. Adaletin olduğu her yerde ahlak, erdem, fazilet ve iyilik çıkar. Bir “İstinyeli” olarak yaşamım boyunca daima araştıracağıma, kendimi geliştireceğime, etik değerlerime sahip çıkıp iyi ve yararlı bir insan olacağıma and içerim.

  4. dilara çetinkaya

    DİLARA ÇETİNKAYA 191201127 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalıp bu ilke ve inkılapların ışığında fikri,vicdanı,adaleti, ve hukuku hür bir Türk genci olarak her zaman her yerde adaleti savunacağıma, haksızların hakkını gözeteceğime ve Başöğretmen Atatürk’ün ‘’Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletini onlara bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak.’’ Sözlerini maddi manevi hayata geçireceğime ve bir İstinyeli olarak vatanıma yararlı bir evlat olacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

    • Aleyna kahraman

      Aleyna kahraman

      İstinye üniversitesi psikoloji bölüm mezunu olarak mesleğimi en özenli şekilde, karşılaştığım insanlara hoşgörülü , samimi ve yardımsever olacağıma haktan ve hukuktan şaşmayacağıma, insanları din, dil, ırk sınıflandırma yapmadan en doğru şekilde yardım edeceğime, mesleğime olan saygımı koruyacağıma, çok çalışıp mesleğimde yükseleceğime vatanıma milletime fayda sağlayacağıma, ileriye dönük çalışmalar yapacağıma, başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk izinde erdemli ve çalışkan bir Türk genci olacağıma Şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum.

  5. Funda Banu Duyar

    FUNDA BANU DUYAR İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    İstinye Üniversitesi mezunları içinde bulunduğum durumdan ve bugünden itibaren bilinçli bir vatandaş olarak yaşayacağıma, Adalet programı ile kazandığım bilgi ve akademik becerileri kullanacağıma, mesleğim de bana öğretilenlere hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığımı sunacağıma; tüm insanlığa hizmet sunacağıma, mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, meslek yaşamım boyunca adalet bilinci ve sorumluluğumu hissederek kendimi ve mesleğimi geliştirmek için çaba harcayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’ne daima bağlı kalacağıma onurum üzerine söz verir, and içerim.

  6. BÜŞRA KURT

    BÜŞRA KURT İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kullanırken hukuka, ahlaka ve mesleki etik kurallarına uygun davranacağıma, hukukçuluğun şerefine yaraşır bir şekilde davranacağıma hukukun nihai amacı olan adalete hizmet edeceğime, doğruluktan ayrılmayacağıma; kendimi geliştirerek mesleğim de daha iyi yerlere geleceğime; edinmiş olduğum bilgilerimi toplumun yararına kullanacağıma; Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  7. Meryem Dilara Sağlam-181201019

    Meryem Dilara Sağlam-181201019-İSÜ

    KAZANDIĞIM DİPLOMAMI, ALDIĞIM EĞİTİMİ EN GÜZEL ŞEKİLDE UYGULAYICAĞIMA,
    ÜSTLENDİĞİM HER GÖREVİ KİŞİLER ARASINDA DİN, DİL, IRK AYRIMI, CİNSEL AYRIM GÖZETMEDEN TARAFSIZ VE DOĞRU OLANI YAPICAĞIMA,
    HİÇ DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞIP BİLGİMİ TÜM İNSANLIĞA SUNACAĞIMA,
    DOĞAYI VE ÇEVREYİ HER ZAMAN KORUYACAĞIMA,
    ATATÜRK İLKELERİNE VE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE DAİMA BAĞLI KALACAĞIMA,
    ONURUM ÜZERİNE AND İÇERİM.

  8. Rabia Teber

    Rabia Teber

    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduğum günden itibaren kazandığım tüm becerileri en iyi şekilde uygulayacağıma,ülkeme sağlıklı bireyler yetiştirmek için çok çalışacağıma ve çalışacağım her işte hiçbir ayrım yapmadan herkese adaletli davranacağıma ve en başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN ilke ve inkılaplarına ilelebet bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  9. ESRA ÇELİK- 190402052- İSÜ

    İstanbul İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olmuş biri olarak benden, dürüst, gelişmeye açık, güvenilir bir insan olmam bekleniyor.
    Bu bilinçle ve içtenlikle;
    Psikolojiye ait bilgi ve becerilerimi, insanların yararına kullanacağıma, psikologluğa ait bildiğim ve öğrendiğim değerleri, eksiksiz hayata geçireceğime, bireylerle din, dil, ırk, cinsiyet fark etmeden yapacağım seansların/işlerin sorumluluğunu üstüne alan dürüst ve güvenilir bir insan olarak yaşayacağıma, insanların anlattıklarını hiç kimseye anlatmayacağıma, bir istinyeli olarak hayatım boyunca daima insanlara yardımcı olacağıma, kendimi geliştireceğime, etik değerlerime sahip çıkıp topluma yararlı bir insan olacağıma şerefim ve onurum üzerine and içerim.

  10. Nuran Derman

    İstinye Üniversitesi; Beslenme ve Diyetetik mezunu bir birey olarak, öğrendiğim bilgileri aldığım eğitimin hakkını vererek verimli ve etkin bir şekilde kullanacağıma, meslek hevesimi canlı tutarak hizmet vereceğime, insanlar arasında herhangi bir ayrım yapmayacağıma, adaletten şaşmayacağıma, işimi ve hayatımı etik kurallar dışına çıkmadan devam ettireceğime, kendime sürekli yeni bilgi ve beceriler katacağıma, doğaya zarar vermeyeceğime, Atatürk İlkelerine ve Türkiye Cumhuriyetine bağlı kalacağıma onurum üzerine and içerim.

  11. Nuran Derman

    yapmayacağıma, adaletten şaşmayacağıma, işimi ve hayatımı etik kurallar dışına çıkmadan devam ettireceğime, kendime sürekli yeni bilgi ve beceriler katacağıma, doğaya zarar vermeyeceğime, Atatürk İlkelerine ve Türkiye Cumhuriyetine bağlı kalacağıma onurum üzerine and içerim.

  12. IRYNA BEŞER

    IRYNA BEŞER – 180402072
    İstinye Üniversitesinin Psikoloji Bölümü mezunu olarak, ilim, bilim ve aydınlığında dürüst, sürekli üreten ve dünyadaki gelişmelere açık olmam beklenmektedir.
    Bu inanç ve insanlara olan sevgimle;
    Öğrendiğim bilgi ve becerilerimi paylaşacağıma ve bunları toplumun sonsuz yararına kullanacağıma, bir Psikolog olarak etik kurallara bağlı kalıp bilgilerimi insanların yararlarına kullanacağıma; tüm yazılı ve yazısız olan değerlerimize bağlı kalıp onurlu dürüst bir insan olarak davranacağıma ve yaşayacağıma; üniversitemin saygınlığını her zaman üst seviyede tutacağıma; burda bulunan tüm İstinye Üniversitesi hocalarım ve arkadaşlarım önünde and içerim.

  13. senem bak 190205081

    İstinye üniversitesi çocuk gelişimi bölümünden aldığım bu diplomanın hakkını laikiyle yerine getireceğime,türk milliyetçiliğine bağlı kalacağıma,hiçbir çocuk ayırmaksızın her çocuğa gereksinimi kadar sevgi ve saygı gösterip onları koruyacağıma,eşitlik ve adaletten şaşmayacağıma, çalıştığım her kurumu geliştirmek için çabalayacağıma,istinyeli mezun olarak farkımı ortaya koyacağıma, etik dışı kurallara uymayacağım,milli,ahlaki ve kültürel değerlerimizi koruyup kollayacağıma Türk devletine karşı olan bütün sorumluluklarımı yerine getirip bunları davranış olarak göstericeğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  14. BAHRİ OĞUZ

    insan ayrımı gözetmeksizin işimi en doğru şekilde yapacağıma ,insanları dinleyip onlara aldığım İstinye Üniversitesinin Psikoloji Bölümü mezunu olarak insanlara tepeden bakmayan eğitimi en iyi şekilde aktaracağıma aldığım diplomanın etik kurallara uyarak yapacağıma sağlıklı bireyler pozitif insanlar hayata kazandıracağıma inanarak, hastalarımın özel hayatını dışarı aktarmayacağıma özel hayatla iş hayatımı bir tutmadan hastalarıma ruh halimi yansıtmadan güvenilir,doğru ve dürürst bir tavır sergileceğime ,topluma yararlı bir insan olacağıma ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  15. BAHRİ OĞUZ

    İstinye Üniversitesinin Psikoloji Bölümü mezunu olarak insan ayrımı gözetmeksizin işimi en doğru şekilde yapacağıma insanlara tepeden bakmayan insanları dinleyip aldığım eğitimi en iyi şekilde aktaracağıma aldığım diplomanın etik kurallara uyarak yapacağıma sağlıklı bireyler pozitif insanlar hayata kazandıracağıma inanarak, hastalarımın özel hayatını dışarı aktarmayacağıma özel hayatla iş hayatımı bir tutmadan hastalarıma ruh halimi yansıtmadan güvenilir,doğru ve dürürst bir tavır sergileceğime ,topluma yararlı bir insan olacağıma ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  16. HALİS TEMEL

    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olmuş bir birey olarak kazanmış olduğum diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkiyi en vermimli bir şekilde hak ve hukuk doğrultusunda kullanacağıma,insanlar arasında ayırt etmeksizin onları dinleyip elimden gelenin en iyisini yapacağıma,yapmış olacağım seanslarda insanlara karşı empati kurarak yardım edeceğime,her zaman için insanlara nasıl daha faydalı olurum düşüncesi ile hareket edip bu doğrultu üzerinde çalışmalar yapacağıma,psikolojik danışman olduğum zaman mesleki yeterliliğim çerçevesinde danışmanlarımın yararı ve esenliği için çalışacağıma, onlara zarar verebilecek eylemlerden kaçınacağıma,insanların onur ve gururuna saygı göstereceğime,kendimi her zaman kişisel ve mesleki yönden sürekli geliştirceğime şerefim ve namusum üzerine and içerim.

  17. Ceren Şahin 180204022

    Ceren Şahin 180204022

    İstinye Üniversitesi Hemşirelik mezunu olduğum bugünden itibaren okulumdan öğrendiğim bilgiler ve kazandığım etik kurallar çerçevesi içerisinde mesleğimi yaparken her hastaya ailemden biriymiş gibi saygı gösterip her hastanın haklarını savunacağıma kendi çıkarıma bile olsa asla hasta haklarına karşı etik dışı bir davranışta bulunmayacağıma toplumumuzda ki sağlık düzeyini yükseltmek adına hastalarıma hastalıklarıyla ilgili eğitim vereceğime hiç bir hastamı birbirinden ayrı tutmayıp hepsine eşit davranacağıma mesleğimi icra ederken Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak mesleğimi yükselteceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim.

    • Rabia canbey

      İstinye Üniversitesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon bölümü mezunu olarak
      Mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma
      İnanç , etnik köken , milliyet , ırk , cinsiyet , hastalık ya da engellilik , yaş ya da başka herhangi bir özelliği ayırmadan
      Önceliği her zaman hastamın sağlığına vereceğime
      Topluma yararlı bir insan olacağıma ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içeri .

  18. Dilara ŞAHİN

    İstinye Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik bölümü mezunu olan ben mesleğimi her daim ilk günki istek ile yapacağıma ,insanlar arasında ayrım gözetmeksizin , hak ve hukuk doğrultusunda yaşayacağıma , hayatım boyunca etik kuralları dışına çıkmayacağıma , kendimi her zaman yeni bilgiler ile donatacağıma ve hiçbir canlıya zarar vermeyeceğime ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma şerefim üzerine and içerim.

  19. Zeynep Fidanlık

    Zeynep Fidanlık
    Mesleğimi uygulamaya başladığım bugünden itibaren evrensel insan hakları rehberliğinde koruyacağım en ince değer insan onurudur. Mesleğimi uygularken en fazla yarar sağlamaya çalışacağıma zarar vermemeye özen göstereceğime. Güler yüz ve sevgiden asla vazgeçmeyeceğime. Hizmet sunacağım kişilerin tedavileri ile ilgili kara verme hakkına ve merhametine saygı duyacağıma mesleğim gereği öğrendiğim sırları yasalar çerçevesinde saklayacağıma mesleğimi öğrenmemi sağlayan eğitimcilerime saygımı ömür boyu koruyacağıma ve kendime rehber edeceğime and içerim.

    • Nurcan Özcan

      Nurcan Özcan
      180402081

      İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olarak, saygıdeğer, sorumluluk sahibi, dürüst, içten ve dikkatli olacağıma , başka bir düşünce şeklini anlayıp empati kuracağıma , yeni fikirlere ve yeni şeylere açık olacağıma , danışanıma güven verip rahat hissettireceğime , etik dışı davranışalarda asla bulunmayacağıma , din dil ırk ayrımı yapmayacağıma , danışanlarıma her zaman güler yüzlü iyi bir dinleyici olacağıma , Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  20. Leyla Nur ERÇELİK

    Leyla Nur ERÇELİK

    İstinye Üniversitesi mezunu olarak “İstinyeli” kimliğini layıkıyla taşımanın yükümlülükleri olduğunu biliyorum.
    Bir İstinyeli olarak lider ruhlu, çalışkan, takım çalışmasına yatkın, rekabetçi, bilgiye değer veren, evrensel etik değerlerle yaşayan, topluma karşı sorumlu bir birey olarak;
    İstinyelilik manifestosuna yakışır davranacağıma, hayatım boyunca, hangi alanda çalışırsam çalışayım; hiçbir zaman yolumu dürüstlükten, adaletten ayırmayacağıma, insanlığa faydalı bir birey olmak için çalışacağıma, İstinyelilik kültürünü en doğru şekilde yaşatacağıma and içerim.

  21. Rabia canbey

    İstinye Üniversitesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon bölümü mezunu olarak
    Mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma
    İnanç , etnik köken , milliyet , ırk , cinsiyet , hastalık ya da engellilik , yaş ya da başka herhangi bir özelliği ayırmadan
    Önceliği her zaman hastamın sağlığına vereceğime
    Topluma yararlı bir insan olacağıma ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içeri .

  22. Dilan GÜNERHAN

    Dilan GÜNERHAN
    İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olduğum andan itibaren insanların yararını gözeteceğime. Mesleğim için kendimi her daim geliştireceğime. İnsanları hiçbir şekilde ayırmayıp eşit davranacağıma. Etik kuralların dışına çıkmayacağıma. Bilgi ve birikimimi toplum yararı için kullanacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  23. ZEHRA POLAT

    ZEHRA POLAT- İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    İstinye Üniversitesi Ebelik Bölümü mezunu olduğum günden itibaren edindiğim mesleki bilgi ve becerileri hakkıyla yerine getireceğime, hiçbir dil,din,ırk,mezhep gözetmeksizin hastalarıma en iyi şekilde hizmet vereceğime, meslek hayatım boyunca öğrenme odaklı olup kendimi geliştireceğime, ebelik ilke ve etik kurallarına bağlı kalacağıma, namusum ve şerefim üzerine and içerim.

    • İrem Ebru Çolak

      İREM EBRU ÇOLAK- İSÜ – 190202053
      İstinye Üniversitesi mezunu olmanın haklı gururuyla başta kendime,okuluma ve mesleğime karşı sorumluluklarımın olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle; dürüstlüğün ve ahlakın yüceliğine, bilginin gücüne her daim inanacağıma; kendimi hep bir adım öne taşıyıp bilgi ve becerilerimi toplum yararına kullanacağıma; şartlar ne olursa olsun toplumsal eşitliği savunacağıma; İstinyelilik Manifestosu’nun bana kattıklarına ve kendi etik değerlerime ömrüm boyunca sadık kalacağıma değerli öğretmenlerim ve arkadaşlarım önünde and içerim.

  24. Yaşam Ok

    YAŞAM OK -İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Mesleğimi uygulamaya başladığım günden itibaren kazandığım bu bilgi ve becerileri benden yardım isteyenlerin iyiliği için kullanacağım. Danışana daima saygılı davranacağım kararlaştırılan saatte onu görüşmeye alıp içten bir ilgi ve dikkatle dinleyeceğim Danışanı hiçbir Şekilde kendi maddi ya da psikolojik ihtiyaçlarımın doyum aracı olarak görmeyeceğim Bilgimin yetersiz olduğu yerlerde kabul ederek daima kendimi geliştirme çabası içinde olacağım mesleğimin vermiş olduğu gururu yaşayacagım mesleğimi geliştirmek için çaba harcayacağım

    • KADİR SÜER

      Kadir Süer- 181214042

      İstinye Üniversitesi Adalet bölümü mezunu olarak, bu süreçten sonra adalet ve hukuk insanı olacağıma, bu iki kavrama milletim adına yarar getireceğime ve bu süreçte tüm öğrenmiş olduğum bilgileri ve hukukun her şeyden üstün olup, hukukun yalnızca kamuoyu için her ne pahasına olursa olsun yaşatılması gerektiğini öğrenmiş olup, öğrendiğim ve tecrübelediğim tüm şeyleri gerçek hayatımda ve kanunen toplum yararı ve iyiliğine yakışacak-uyacak bir biçimde yerine getireceğime değerli üniversitem ve divan üyeleri huzurunda ant içerim.

  25. FEVZİYE NİSA İLİ

    FEVZİYE NİSA İLİ-İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olduğum günden itibaren tüm eğitim hayatım boyunca edindiğim mesleki bilgilerimi din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan göstereceğime, meslek hayatım boyunca güler yüzlü, sevgili, saygılı, vicdanlı ve etik kulları doğrultusunda hareket edeceğime, vatanıma milletime hayırlı bir öğretmen olup her daim ileriye dönük başarılı ve azimli nesiller yetiştireceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  26. reyhan ÇİMEN

    Reyhan ÇİMEN
    İSTİNYE ÜNİVERTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN ALDIĞIM DİPLOMAMIN BANA KAZANDIRDIĞI HAK VE YETKİLERİ KÖTÜYE VE ŞAHSİ ÇIKARLARIM UĞRUNA KULLANMAYACAĞIMA,SAHADA VE TOPLUM HAYATINDA İNSANLARA SAYGI DUYUP SAĞLIKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE İYİLEŞTİRECEĞİME,ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA BAĞLI KALIP O YOLDAN SAPMAYACAĞIMA,TOPLUMUMU HER DAİM YÜCELTECEĞİME,KENDİMİ HER DAİM GELİŞTİRECEĞİME,BENDEN KAYNAKLANAN BİR KUSURU VEYA SUÇU KABUL EDECEĞİME,HASTALAR ARASINDA DİL,DİN,IRK AYRIMI YAPMAYACAĞIMA,DÜŞMANIMIN DAHİ SAĞLIĞINI GÖZETİP ONU İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIMA,AİLE İLİŞKİLERİMİ İŞ HAYATIMA YANSITMAMAYA ÇALIŞACAĞIMA ONURUM,ŞEREFİM VE KENDİME OLAN SAYGIM ÜZERİNE ANT İÇERİM.

    • BERİVAN YAĞCİ

      BERİVAN YAĞCİ 190203112 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ İstinye Üniversitesinden mezun olduğum günden beri fizyoterapist olarak üniversitemin adını en güzel şekilde temsil edeceğime, bildiklerimi öğrendiklerimi hastalarıma yarar sağlamak için kullanacağıma, hastalarıma ayrım yapmadan yaklaşacağıma, kendimi her zaman geliştirmek için uğraşacağıma,hastalarıma saygı ve sevgiyle yaklaşacağıma, fizyoterapistlik etik ilkelerine her zaman bağlı olacağıma onurum ve şerefim üzerine ant içerim.

  27. Reyhan ÇİMEN

    Reyhan çimen 190204133
    İstinye üniversitesi hemşirelik bölümünden aldığım diplomamın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, sahada ve toplum hayatında insanlara saygı duyacağıma, atatürk ilke ve inkılaplarından sapmayacağıma, toplumumu her daim yücelteceğime, kendimi her daim geliştireceğime ve durağan olmayacağıma, kendimden kaynaklanan bir suçu kabul edeceğime ve gereken işlemlerin yapılmasını sağlayacağıma ve bu gibi hataları yapan meslektaşlarımı doğru yöne yönlendireceğime, hastalarım arasında dil ,din , ırk ayrımı yapmayacağıma, düşmanımın dahi sağlığını gözetip iyileştireceğime onurum, şerefim ve kendime olan saygım üzerine ant içerim.

  28. Ecemnur Tunçtürk

    İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezun olduğum günden itibaren tüm eğitim hayatım boyunca meslek hayatım boyunca güler yüzlü, sevgili, saygılı ve etik kulları doğrultusunda hareket edeceğime, vatanıma milletime hayırlı bir öğretmen olup her daim ileriye dönük başarılı nesiller yetiştireceğime, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  29. Yasemin Ayşe Diri

    Yasemin Ayşe Diri – 190402079 – İstinye Üniversitesi
    İstinye Üniversitesi Psikoloji mezunu olduğum günden itibaren kazandığım bilgileri farkındalıkları benden yardım bekleyen insanların yararına kullanacağıma, bunları yaparken din dil ırk ve cinsiyet ayrımı yapmayacağıma, insanlara dürüstlüğü ve saygıyı ön planda tutarak yardım edeceğime, Atatürk’ün açtığı yolda milletime ve insanlığa faydalı olmak için çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  30. ECE NUR KASKAN

    ECE NUR KASKAN 170402024
    İstinye Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuş biri olarak gerek mesleki gerekse şahsi hayatımda özen göstereceğim bu ilkelerim doğrultusunda başta başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında Türk gencine yakışır en güzel şekilde saygılı, sevgili, erdemli, hoşgörülü, şevkatli özellikle hukuktan, ahlaktan ve etikten yana bir bakış açısı ile iş hayatımı sürdüreceğime söz veriyorum. Gerek faydalı gerekse ilgili psikologlardan biri olmak adına aldığım eğitim ve öğretim ile danışanlarıma elimden gelen en iyi desteği vereceğime sonsuz anlayış, empati doğrultusunda özellikle kimseyi din, dil, ırk gibi ayrımlar ile sınıflandırmadan değerli birer birey olarak topluma fayda sağlaması için insanlığa ufacık bir umut ışığı olmak için çalışacağıma ve bunu bir ömür koruyacağıma and içerim.

  31. ZeynepGül ALTUN

    İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünün bir mezunu olarak benden gelecek nesillere örnek ,dürüst, gelişmeye açık,
    Bir insan olmam bekleniyor.
    Bu bilinçle ve istekle,
    Bilgi ,beceri ve yeteneklerimi topluma yarar sağlamak için kullanacağıma, bilgi birikimimi, ödün vermeden yaşama geçireceğime, yaptığı işlerin sorumluluğunu üstlenen onurlu bir insan olarak yaşayacağıma,
    Öncü ve yenilikçi, insana değer veren üniversitemin değerlerini ve saygınlığını gönülden koruyacağıma and içerim.

  32. Zehra Zengin

    istinye Üniversitesi öğrencisi : Zehra Zengin
    İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü mezunu olarak ,
    mesleğimin görev ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getireceğime ,eğitim hayatımda edindiğim beceri ve bilgilerimi en doğru şekilde kullanacağıma ,ilk hedefimin insan sağlığını iyleştirmek, bakım vermek ve tedavi etmek olacağına ,hastaya yaklaşımımda din ,dil ,ırk ,siyasi görüş ,ekonomik durum ayırt etmeksızın öğrendiğim etik kurallar ve yasalarla belirlenmiş hasta hakları çerçevesinde hastayı iyleştirmek ,hastadan hastalığı uzaklaştırmak olacağına ,istinyeli kimliğini layıkı ile taşıyacağıma değerli hocalarım ve arkadaşlarım önünde namusum ve şerefim üzerine And içerim .

  33. SAMED KARACA

    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    SAMED KARACA 180204046
    İstinye üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olarak,
    mesleğimin gerektirdiği her türlü sorumluluğu hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığın faydasına bir parçada olsa katkı sağlamayı, her ne şartta olursa olsun yerine getireceğime and içerim.

  34. AYSU KURT

    190201101 Aysu KURT
    İstinye Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik bölümü mezunu olduğum andan itibaren üzerimdeki sorumlulukları farkında olup aldığım eğitimi etkin ve verimli bir şekilde kullanacağıma,kendimi her daim geliştireceğime,işimi sürdürülebilir ve gelişime açık yürüteceğime,insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden,hukuk ve etik kuralları doğrultusunda,canlı/cansız hiçbir varlığa zarar vermeyeceğime,Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağıma tüm benliğim üzerine and içerim

  35. AYSU KURT

    190201101-Aysu KURT
    İstinye Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik bölümü mezunu olduğum andan itibaren üzerimdeki sorumlulukları farkında olup aldığım eğitimi etkin ve verimli bir şekilde kullanacağıma,kendimi her daim geliştireceğime,işimi sürdürülebilir ve gelişime açık yürüteceğime,insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden,hukuk ve etik kuralları doğrultusunda,canlı/cansız hiçbir varlığa zarar vermeyeceğime,Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağıma tüm benliğim üzerine and içerim

  36. Simge Güney

    170504005- Simge Güney- İstinye Üniversitesi
    İstinye Üniversitesi’nin her şeyden önce bana kattığı kendimi keşfetmektir. Bu süreçte değerli hocalarımızın bilgi ve birikimlerinden faydalanırken aynı zamanda bizi hayata hazırladılar. Her koşulda dürüst, adil, doğru bildiklerimizin peşinden sonuna kadar giden ve pes etmeyen insanlar olmayı öğrendik ve bu yolda onları örnek aldık. Üniversiteden sonraki yaşamımda da bu ülküleri sürdüreceğime, Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözüne bağlı kalarak geleceği en güzel şekilde şekillendireceğime, işimde ve hayatımda her koşulda doğru bildiğimin arkasında duracağıma ve sürekli mücadele edeceğime, insanları herhangi bir sınıflandırmaya tabi tutmadan adil ve eşit davranacağıma and içerim.

  37. Simge Güney

    İstinye Üniversitesi, Simge Güney, 170504005
    İstinye Üniversitesi’nin her şeyden önce bana kattığı kendimi keşfetmektir. Bu süreçte değerli hocalarımızın bilgi ve birikimlerinden faydalanırken aynı zamanda bizi hayata hazırladılar. Her koşulda dürüst, adil, doğru bildiklerimizin peşinden sonuna kadar giden ve pes etmeyen insanlar olmayı öğrendik ve bu yolda onları örnek aldık. Üniversiteden sonraki yaşamımda da bu ülküleri sürdüreceğime, Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözüne bağlı kalarak geleceği en güzel şekilde şekillendireceğime, işimde ve hayatımda her koşulda doğru bildiğimin arkasında duracağıma ve sürekli mücadele edeceğime, insanları herhangi bir sınıflandırmaya tabi tutmadan adil ve eşit davranacağıma and içerim.

  38. Ceyda Nur Yalçın

    170203031 Ceyda Nur Yalçın

    İstinye Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunu olarak diplomamı dürüstlük ve adalet yolunda kullanacağıma, hastalarıma zarar vermeden onları en doğru şekilde iyileştireceğime, bilgi ve becerilerimi toplum yararına kullanacağıma, kendim ve milletim için kendimi en iyi şekilde geliştireceğime, sorumluluklarını bilen onurlu bir birey olacağıma, cinsiyet,dil,din,ırk,maddi durum gözetmeksizin hastalarımı tedavi edeceğime, eşitlikten yana olacağıma, etik bir yol izleyeceğime, bana emek veren hocalarımın ve ailemin emeklerini boşa çıkarmayacağıma, kendime ve çevreme saygılı olacağıma and içerim.

  39. İLAY KILIÇ 190205055

    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduğum şu günden itibaren mesleğime karşı sorumluluklarımı ve görevlerimi bilerek,bu görev ve sorumluluklara karşı saygı duyarak,hiçbir din,dil,ırk,cinsiyet ayrımı yapmaksızın çocuklara ve onların ailelerine yarar sağlayacağıma,etik kurallara bağlı kalarak hareket edeceğime,adil olacağıma,bilimin ışığında ilerleyeceğime,mesleğimin onurunu koruyacağıma değerli öğretmenlerimin ve sevgili arkadaşlarımın önünde söz verir ve ant içerim

  40. Beyza Nurten UZUN

    Beyza Nurten UZUN
    170504010
    İstinye Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olarak hocalarımın bana kattığı bilgiler doğrultusunda dürüst, adil, eşit, çalışkan ve sorumluluk alabilme bilincinde olacağıma, üniversitemizin bize tuttuğu ışık doğrultusunda takım ruhunu benimseyebilme, akılcı ve stratejik düşünebilen, bilgiye önem veren, etik değerleri önemseyen manifestolarına hayatım boyunca yaşamımda yer vereceğime, çalışma hayatımda ise ayrım yapmaksızın herkesin düşüncelerini dinleyip önemseyip sorun çözücü olacağıma ve her kesimden insanların sesine kulak veren bir insan olup Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı kalacağıma and içerim.

  41. Elif Baytekin (170402022)

    İstinye üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuş biri olarak;
    Atamın ilke ve inkılapları ışığında görevimi icra ederken, din, dil, ırk ayrımı yapmayacağıma, en büyük adalet terazisini vicdanımda kuracağıma, dürüstlüğü her zaman her şeyin önünde tutacağıma, etik dışı davranışlarda bulunmayacağıma, danışanlarıma doğru yolu göstermek için elimden gelenin fazlasını yapacağıma, kazanacağım parayı işimin önünde tutmayacağıma, öğrendiklerimi yararlı bir şekilde kullanacağıma namusum, onurum ve şerefim üzerine and içerim .

  42. İsmail BİNİCİ

    İsmail Binici İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümü 190402056
    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olarak, danışanlarıma adalet ile davranacağıma, yetkinliğimi sürekli arttırarak sağlıklı çözümler bulmaya çalışacağıma, görevimi kötüye kullanmayacağıma, süreç ile ilgili sorumlu davranacağıma,danışanlarıma karşı dürüst davranacağıma and içerim.

  43. Muhammed Alperen Şarlayan

    Muhammed Alperen Şarlayan 170501002
    İstinye Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olarak mesleğimi ailem ve öğretmenlerimden aldığım eğitim , öğretim ve ahlakımı göz önünde bulundurarak vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, topluma yararlı bir insan olacağıma Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, bir “İstinyeli” ye yakışır şekilde yaşamım boyunca daima araştıracağıma, kendimi geliştireceğime, etik değerlerime sahip çıkıp iyi ve yararlı bir insan olacağıma and içerim.

  44. Elif Arıkmert

    Elif Arıkmert 190205080

    İstinye üniversitesi çocuk gelişimi bölümünden mezun olduğum andan itibaren görevimin verdiği tüm sorumlulukları yerine getireceğime, her çocuğa eşit şartlarda davranacağıma, etik değerlerimi ve kültürel değerlerimi koruyacağıma, eşitlik, adalet ve kişisel hakları heryede uygulayacağıma, her çocuğa bu ülkenin geleceği gözüyle bakıp hiçbir farklılık gözetmeksizin fedakarlık ve imkanlardan geri bırakmayacağıma ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  45. Sueda Demirel

    Sueda Demirel 170502002

    Muhammed Alperen Şarlayan 170501002
    İstinye Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olarak mesleğimi ailem ve öğretmenlerimden aldığım eğitim , öğretim ve ahlakımı göz önünde bulundurarak vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, topluma yararlı bir insan olacağıma Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, bir “İstinyeli” ye yakışır şekilde yaşamım boyunca daima araştıracağıma, kendimi geliştireceğime, etik değerlerime sahip çıkıp iyi ve yararlı bir insan olacağıma and içerim.

  46. Sueda Demirel

    Sueda Demirel 170502002

    İstinye Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olarak mesleğimi ailem ve öğretmenlerimden aldığım eğitim , öğretim ve ahlakımı göz önünde bulundurarak vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, topluma yararlı bir insan olacağıma Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, bir “İstinyeli” ye yakışır şekilde yaşamım boyunca daima araştıracağıma, kendimi geliştireceğime, etik değerlerime sahip çıkıp iyi ve yararlı bir insan olacağıma and içerim.

  47. Miray KARATAŞ 190205086

    İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişim bölümünden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı çocukların eğitimi için adayacağıma, çocuklara ayrım yapmaksızın saygı, sevgi, merhamet göstereceğime, eşitlik ve adaletten şaşmayacağıma, mesleğin etiğini yüksekte tutacağıma, din, millet, ırk ve siyasi görüş farklarının çocuklarla benim arama girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma ANT İÇERİM.

  48. Eda Nur KIZILTAŞ

    Eda Nur Kızıltaş
    İstinye Üniversitesi
    190402106

    İstinye Üniversitesi psikoloji bölümü mezunu olmuş biri olarak işime son derece özel,titiz,saygılı ve hassas davranacağıma,iş hayatıma adım attığım andan itibaren karşılaştığım/çalıştığım tüm insanlara hoşgörülü,iyi,yardımsever,cana yakın,çözüm odaklı ve alçak gönüllü davranacağıma,gerek mesleki gerekse şahsi hayatımda haktan hukuktan,ahlaktan,bildiklerimden bir an olsun şaşmayacağıma söz veriyorum. Hastalarıma ve işlerime çok özenli yaklaşacağıma ve kimseyi din,dil,ırk gibi sınıflandırmalar yapmadan yaklaşacağıma,kendimi her geçen gün daha da geliştirerek aldığım eğitim-öğretim ile iyi bir psikolog olacağıma,durmadan çalışıp vatanıma milletime fayda sağlayacağıma,asla pes etmeyip daima ilerleyeceğime,mesleğime duyulan saygıyı koruyacağıma ve başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir Türk gencine yakışır erdemli,çalışkan bir insan ve psikolog olacağıma and içerim.

  49. Zeynep Barakoğlu

    ZEYNEP BARAKOĞLU – 170505002
    İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olarak, sorumluluklarımın ve benden beklenilenlerin farkındayım. Tüm sorumluluklarımı layıkıyla ve fazlasıyla yerine getireceğime, edindiğim bilgileri kendime yeterli görmeyip hayat boyu öğrenme yolunda olacağıma, mesleğime sevgiyle ve tutkuyla bağlanacağıma, işimi en iyi şekilde yerine getireceğime, en başta aileme, vatanıma, milletime, tüm dünyaya ve tüm insanlığa faydalı; gelecek nesillerimize örnek bir insan olacağıma ve onlar için daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak uğruna elimden gelen her şeyi yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  50. MELİKE MERİÇ

    MELİKE MERİÇ 190205088
    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olarak , şu andan itibaren görev ve sorumluluklarımı yerine getireceğime , hiçbir çocuğu ayırmaksızın sevgi , saygı ve merhamet içinde büyümesine yardım edeceğime , meslek hayatım ve sonraki hayatımda hak hukuk ve adalet içinde yaşayacağıma , ülkemize faydalı bir çocuk gelişimci olacağıma , meslek etiğini yaşatacağıma , buradan öğrendiklerimi yararlı bir şekilde kullanacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  51. Ahmet Sefa Kıratik

    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Ahmet Sefa Kıratik 170402002

    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olarak ben;
    Din, dil ırk ayrımı yapmaksızın, yalnızca şeref ve haysiyet sahibi olması sebebiyle bütün insanlık için yüklenmiş olduğum mesuliyetin bir gereği olarak canlarını, nesillerini, akıllarını, mallarını ve her türlü inanç ve değerlerini koruma amacıyla yapacağım her işi liyakatli, dürüst, adil ve şeffaf yapacağıma; Eşitsizliğin, adam kayırmanın, liyakatsizliğin, maddi ve manevi istismarın, haksız kazancın, emek sömürüsünün ve ahlaki bulmadığım hiçbir davranışın karşısında destekçi ya da suskun kalmayacağıma and içerim.

  52. Kübra Özdemir

    KÜBRA ÖZDEMİR 190202170
    İstinye Üniversitesi Ebelik bölümü mezunu olarak kazandığım bilgi ve becerilerimi en doğru şekilde kullanacağıma, mesleğimi etik kurallara uygun yapacağıma, topluma faydalı olup sürekli kendimi geliştireceğime, hiçbir din, dil, ırk ayrımı yapmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  53. Dilvan TEKİN

    DİLVAN TEKİN
    Bugün İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunlarından biri olarak; Eğitim hayatım boyunca edindiğim bilgi ve deneyimlerimi ailemin ve eğitimcilerimin bana kazandırmış olduğu ahlak ve etik değerlere bağlı kalıp, mesleki sürecim boyunca iş ahlakını en doğru şekilde benimseyip din,dil,ırk,inanç,siyasal ve sosyal durum ayrımı gözetmeksizin seanslarım da danışanlarıma en doğru terapiyi uygulayacağıma, onları topluma yararlı bir birey olarak kazandıracağıma, bununla birlikte kendimi her daim geliştireceğime yetiştireceğime, bu yolda vicdan ve merhamet duygusundan asla şaşmayacağıma ant içerim.

  54. AYŞENUR ARSLAN

    AYŞENUR ARSLAN-190205072
    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olduğum günden itibaren öğrendiklerimi en iyi şekilde uygulayacağıma, din,dil,ırk ayırtmaksızın her çocuğa faydalı olacağıma, başarılı bireyler yetiştireceğime, ATATÜRK ‘ ÜN ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağıma,ülkeme faydalı olacak uygulamalar yapacağıma mesleğimin gerektirdiklerini layıkıyla yerine getireceğime and içerim.

  55. ŞEVVAL SARI

    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ALDIĞIM BU DİPLOMANIN İTİBARINI GURURLA TAŞIYACAĞIMA MESLEĞİMİ ÜSTÜN BİR HİZMET ANLAYIŞIYLA YAPACAĞIMA ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA AİLEME
    MİLLETİME İNSANLIĞA FAYDALI OLMAK İÇİN
    ÇALIŞACAĞIMA NAMUSUM VE ŞEREFİM
    ÜZERİNE AND İÇERİM.

  56. ŞEVVAL SARI - 170501004

    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ALDIĞIM BU DİPLOMANIN İTİBARINI GURURLA TAŞIYACAĞIMA MESLEĞİMİ ÜSTÜN BİR HİZMET ANLAYIŞIYLA YAPACAĞIMA ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA AİLEME
    MİLLETİME İNSANLIĞA FAYDALI OLMAK İÇİN
    ÇALIŞACAĞIMA NAMUSUM VE ŞEREFİM
    ÜZERİNE AND İÇERİM.

  57. Elif EKŞİ

    Elif EKŞİ-180204058-Hemşirelik
    İstinye Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu olarak eğitim süremde edindiğim tüm bilgi ve becerilerimle dil,din,ırk,cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma,yeniliklere açık olup kendimi geliştireceğime,hastalarımın hayatını tehlikeye sokacak her türlü girişimden uzak duracağıma,hastalarımın fiziki,sosyal ve psikolojik anlamda sağlık düzeylerinin en üst seviyede olması için elimden geleni yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  58. Ceren TOPARLAK

    Ceren TOPARLAK
    İstinye Üniversitesi
    190402096
    İstinye üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olarak , danışmanlarıma karşı Din ,Dil,Irk ,Cinsiyet ayrımı yapmayacağıma , Topluma kazandırılabilecek her bireyin hayatındaki dönüm noktalarında , çıkar ilişkisi olmadan objektif bir şekilde yanında duracağıma , maddi kazanç ve doyum olarak danışanlarımı kullanmayacağıma , gizlilik ilkesine sadık kalacağıma , aldığım eğitim ve bilgileri meslek hayatımın sonuna dek uygulayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  59. Naciye Özlem Göbel

    Naciye Özlem Göbel – 190402108
    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduğum günden itibaren; işimi en iyi şekilde, son derece dikkatli ve titiz yapacağıma, kimsenin hakkını yemeyeceğime, dil din ırk cinsiyet ayırt etmeksizin herkese yardım eli uzatacağıma, eğitimime hiç son vermeyerek sürekli okuyacağıma, vatanıma milletime tüm insanlığa faydalı bir insan olacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  60. Pınar Küçükhüseyinoğlu

    PINAR KÜÇÜKHÜSEYİNOĞLU 190205077
    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduğum günden itibaren her çocuğun eşit olduğuna, hiçbir ayrım gözetmeksizin her çocuğu koruyup kollayacağıma, her konuda eğitimine destek olacağıma, çalıştığım her kurumda etik davranacağıma, tüm sorumluluklarımı yerine getireceğime, mesleğimi en iyi şekilde yerine getireceğime, yeni nesili geliştirmek için elimden geleni yapacağıma, ülkem ve milletim için faydalı bireyler yetiştireceğime and içerim.

  61. Rabia Sinem Hallaç

    RABİA SİNEM HALLAÇ
    170203079
    İstinye üniversitesi fizyoterapi ve rehabilitasyon mezunu olarak, 4 yıllık eğitim boyunca edindiğim bilgilerin tekniklerin ve yöntemlerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hastalara uygulayacağıma, hasta ayrımı yapmadan herkese eşit bir şekilde davranacağıma, hastalara sağlık durumlarıyla alakalı dürüst olacağıma, mesleğim vicdanı boyutunu göz önünde bulundurup hastalara karşı hassas ve hoşgörülü olacağıma, hastanedeki sorumluluklarımı yerine getireceğime, bütün insanlığa faydalı olacağıma ve işimi severek yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  62. BUSE BİLİR

    BUSE BİLİR 180204070

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı ve milletvekili olarak, yaşadığım ülke adına bana verilen bu görevi yerine getirirken her zaman adaletli olacağıma, vatandaşlar arasında ayrım yapmayacağıma, milli irade ve bağımsızlığımızı devam ettirmek için her daim çaba göstereceğime, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni en iyi şekilde temsil etmek için elimden gelen her şeyi yapacağıma yüce Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine yemin ederim

  63. BUSE BİLİR

    BUSE BİLİR 180204070

    İstinye Üniversitesi hemşirelik bölümüm mezunu olarak,benden beklenen tüm sorumlulukları yerine getireceğime, mesleğimi en özenli şekilde yerine getireceğime, hastalarım arasında herhangi bir dil,din,ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın hizmet vereceğime, hastalarımın sağlığını korumak ve yüceltmek adına her türlü çabayı göstereceğime, hastalarımın sağlığını tehdit edecek her türlü girişimden kaçınacağıma ve tüm bunları yaparken hemşirelik mesleğinin onurunu korumak için elimden geleni yapacağıma siz değerli hocalarım ve meslektaşlarım önünde and içerim.

  64. Feride Nur EKİNCİ

    Feride Nur EKİNCİ

    İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olduğum andan itibaren bana verilen terapist unvanına daima layık olmaya, hangi şartlar altında olursa olsun ahlaki ve bilimsel etik değerlere bağlı kalıp çevreye saygılı olacağıma, vatanıma milletime ve insanlığa yararlı olacağıma, bana düşen görevimi titizlikle yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  65. Kübra Gül

    Kübra Gül MYO Adalet Programı
    Bana verilen diplomanın sağladığı yetkilerin ve yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak, yaşamım boyunca ülkemin ve tüm insanlığın yararı için iş ahlakı ve etik değerlere uygun,
    tarafsız ve doğru davranmaya, bilgi ve becerilerimi sürekli geliştirerek, mesleğimin saygınlık ve etkinliğini yükseltmeye özen göstereceğime, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, mesleğimi onurumla yapacağıma and içerim.

  66. ESİLA POLAT

    ESİLA POLAT-190205061

    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olarak; aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı becerileri, iş ahlakı ve etik değerlere uygun, görevim süresince din, dil,ırk, cinsiyet, ayrımı yapmayacağıma, çocuk haklarını daima koruyacağıma, ulusuma ve tüm insanlığa hizmet sunacağıma, görevimi kötüye kullanmayacağıma, bilgi ve becerilerimi sağlıklı, başarılı nesiller yetiştirmek için kullanacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  67. Merve Sefa TONKA

    Merve Sefa TONKA – İstinye Üniversitesi – 180206026
    Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları arasına katıldığım bugünden itibaren; üstün bir görev anlayışıyla ulusuma ve tüm insanlığa hizmet sunacağıma, meslek hevesimi canlı tutarak hizmet vereceğime, danışanlarım arasında dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın mesleğimi sürdüreceğime, kendime sürekli yeni bilgi ve beceriler katacağıma ve bütün yaşamım boyunca insanlığa hizmet etmek için tüm gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  68. NİSANUR SARIGÜL

    Nisanur SARIGÜL -İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ- 180206018

    Dil ve Konuşma Terapisti unvanını aldığım andan itibaren, bu unvanın üzerime yüklediği görevleri doğrulukla yapacağıma, bana verilen diplomanın sağladığı yetkilerin ve yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak, yaşamım boyunca ülkemin ve tüm insanlığın yararı için iş ahlakı ve etik değerlere uygun, bilimsel çalışmalarım sırasında gerçeklere bağlı kalacağıma, bütün yaşamım süresince insanlığa hizmet etmek için tüm gücümle çalışacağıma, tarafsız ve doğru davranmaya, doğaya zarar vermemeye, bilgi ve becerilerimi sürekli geliştirerek, mesleğimin saygınlık ve etkinliğini ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmeye özen göstereceğime and içerim.

  69. BÜŞRANUR GÖKTAŞ

    Büşranur GÖKTAŞ -180204007

    İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü mezunu olarak, burada edindiğim mesleki bilgi ve beceriler doğrultusunda din, dil, ırk, siyasal ve sosyal ayrım yapmadan sağlık düzeylerini iyileştirmede hastalarıma en doğru şekilde bakım ve tedavi vereceğime, mesleğimi icra ederken hemşirelik etik ve ilkelerine bağlı kalacağıma, aynı zamanda meslek hayatım boyunca öğrenme odaklı olup kendimi her daim geliştireceğime, mesleğimin görev ve sorumluluklarının bilincinde olacağıma ve hakkıyla yerine getireceğime, kendime ve çevreme saygılı olacağıma ve okulumun bana kazandırdığı İstinyeli kimliğimi layıkıyla taşıyacağıma, ailemin, değerli hocalarımın ve arkadaşlarımın huzurunda ant içerim.

  70. Esma Sultan Özdemir

    ESMA SULTAN ÖZDEMİR İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Bana verilen diplomanın sağladığı yetkilerin ve yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak, yaşamım boyunca ülkemin ve tüm insanlığın yararı için iş ahlakına uygun, tarafsız ve doğru davranmaya, dürüstlük ve nezaket öncelikli ilkemdir. Bilgimi kullanacak yeniyi bileceğim bilgi ve becerilerimi sürekli geliştirerek,mesleğimin saygınlık ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmeye özen göstereceğime and içerim.

  71. ŞEYMA BALIM

    ŞEYMA BALIM
    İstanbul İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olarak, aldığım eğitimin hakkını gururla yerine getireceğime ve aldığım diplomayı gururla taşıyacağıma,hayatım ve meslek hayatım boyunca hiçbir bireyi ayırmaksızın sorumluluklarımı yerine getireceğime, farklılıkların ve zıtlıkların görevim ve vicdanım arasına girmesine izin vermeden, işimi doğrulukla yapacağıma, gerçeklere bağlı kalacağıma, etik ilkelerden ayrılmayacağıma, yaşamım boyunca insanlık adına hizmet etmek için çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  72. Melike Akbulut

    MELİKE AKBULUT
    İstinye üniversitesi mezunu olduğum bugünden itibaren üstün bir görev anlayışıyla almış olduğum eğitim kapsamında bilgileri eşitlik ve adalet kapsamında kullanacağıma, diplomamın bana sağladığı hak ve yetkileri kullanırken insan onuruna, kanun yetkisine ,dürüstlük kurallarına bağlı kalacağıma mesleğimi hakkaniyetle icra edeceğime and içerim.

  73. Melike Akbulut

    MELİKE AKBULUT
    İstinye üniversitesi mezunu olduğum bugünden itibaren üstün bir görev anlayışıyla almış olduğum eğitim kapsamında bilgileri eşitlik ve adalet kapsamında kullanacağıma, diplomamın bana sağladığı hak ve yetkileri kullanırken insan onuruna, kanun yetkisine ,dürüstlük kurallarına bağlı kalacağıma mesleğimi hakkaniyetle icra edeceğime and içerim.

  74. Fulya İNCE

    180206034
    İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunu olarak; din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan danışanlarıma saygı, sevgi ve dürüst bir şekilde yardımcı olacağıma, üzerime düşen bütün sorumluluklarımı hakkıyla eksiksiz ve en doğru şekilde yapacağıma, sürekli araştırıp kendini geliştiren ve yol gösteren onurlu ve gururlu bir birey olacağıma and içerim.

  75. Fulya İNCE

    180206034
    Görevime başladığım andan itibaren vatanın bağımsızlığını, bütünlüğünü, milletin egemenliğini koruyacağıma; adalete, anayasa ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sadık kalarak bu yolda ilerleyeceğime, kimsenin hakkını yemeden en dürüst şekilde bütün canlılara destek olup vatanımızın refahı için çalışıp bütün şeffaflığımla görevimi icra edeceğime şerefim üzerine and içerim.

  76. Mehmet Kıyak 170402074

    İstinye Üniversitesi mezunu olarak, her zaman toplum yararına çalışacağıma, etik değerleri vazgeçilmez unsur olarak göreceğime, doğrunun her zaman yanında olacağıma, sadece mezun olduğum bilgilerle değil kendimi sürekli geliştireceğime, öğrenilen bilgiyle yetinmeyip sürekli araştıracağıma, her zaman bilim odaklı düşünüp toplum refahı için çabalayacığıma and içerim.

  77. Zeynep Işık

    Mezun oldum hazırım,bende bir dil ve konuşma terapistiyim.Meslegimdeki sorumluluklarımı yerine getirmek için zirvededir hedefim. Saygı,sevgi ve nezaket öncelikli ilkemdir.Kötü niyet düşünce düşünce ve fikirleri zihnimden atacağım. İlk adımı her zaman vicdanla atacağım. En samimi ve içten halimle gayret göstereceğim. Bilgimi ve öğrendiklerimi kullanıp insanlara dokunacağım. Her adımda kendime bir seyler katacağım Mesleğin etiğini her zaman en yüksekte tutacağım. Ahlâk ve ilimi kendime rehber yapacağım Faydalı olmak için bende yolumu seçiyorum. Bu yolda sözüm söz andımı içiyorum.

  78. Aleyna UÇAR

    Aleyna UÇAR 180206006
    İstinye Üniversitesi Dil Ve Konuşma Terapisi Bölümünden bugün itibari ile mezun oldum. İnsan onurunu her zaman en üst mertebede tutarak, bana öğretilen her bilgiyi üstüne çok daha fazlasını katarak ilerleyeceğime, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm danışanlarıma eşit davranacağıma, Terapist- danışan arasındaki gizlilik ve saygı esasına dayanarak meslek etik kurallarına uygun hareket edeceğime, Toplumun yaşam kalitesini ve birliğini her daim koruyabilmek için bilgili bir sağlık personali olacağıma, Mesleğime verilmesi gereken değer ve saygıyı arttırabilmek adına her türlü çabayı gösterip kendimi geliştireceğime tüm hocalarım ve meslektaşlarım huzurunda ant içerim.

  79. İstinye Üniversitesi

    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

    YAŞAMIN TEMEL DEĞER OLDUĞUNUN BİLİNCİYLE
    İNSANLIĞIN YARARINA HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ DESTEKLEYECEĞİME,
    BİREYE KENDİ SAĞLIĞI İÇİN SORUMLULUK KAZANDIRACAĞIMA
    ANNE, YENİDOĞAN, AİLE VE TOPLUM SAĞLIĞININ GELİŞTİRİLMESİ, KORUNMASI, TEDAVİ VE REHABİLİTASYONUNDA
    DİL, DİN, RENK VE IRK AYIRMAKSIZIN EN İYİ BAKIMI SUNACAĞIMA,
    YAŞAM BOYU ÖĞRENMEYİ HEDEFLEYEREK HİZMETİN KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIMA,
    MESLEKTAŞLARIMI, EKİP ÜYELERİNİ VE BİREYLERİ MESLEKİ ROLLERİM İÇİNDE DESTEKLEYECEĞİME VE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIMA,
    EBELİK MESLEĞİNİN ONURUNU KORUMAK İÇİN MESLEKİ YASAL VE ETİK İLKELERE BAĞLI KALACAĞIMA
    AND İÇERİM

  80. MURATHAN ZENGİN

    MURATHAN ZENGİN 180204041 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    İstinye Üniversitesi; Hemşirelik mezunu bir birey olarak, öğrendiğim bilgileri aldığım eğitimin hakkını vererek verimli ve etkin bir şekilde kullanacağıma,akedemik olarak aldığım eğitimi stajlarla pekişitirip şimdi sahaya inip bunları en iyi şekilde kullanıcağıma,bakımı ihtiyacı olan her hastayı din,dil,ırk gözetmeksizin hastanın her zaman iyiye gitmesi için çabalayıp , mesleğimde en iyisi olmak için çabalayacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  81. Yasemin sidal

    İstinye üniversitesi mezunu ve bir ‘EBE’ olarak ;
    Tüm sorumluluklarımın bilincinde olacağıma , hastalar arasında ayrım yapmayacağıma , mahremiyet ve özel hayat kurallarını kesinlikle aşmayacağıma , görevimi tamamen hakkıyla yapacağıma ve bilinçli bir vatandaş olacağıma onurum üzerine and içerim

  82. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

    YAŞAMIN TEMEL DEĞER OLDUĞUNUN BİLİNCİYLE
    İNSANLIĞIN YARARINA HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ DESTEKLEYECEĞİME,
    BİREYE KENDİ SAĞLIĞI İÇİN SORUMLULUK KAZANDIRACAĞIMA
    ANNE, YENİDOĞAN, AİLE VE TOPLUM SAĞLIĞININ GELİŞTİRİLMESİ, KORUNMASI, TEDAVİ VE REHABİLİTASYONUNDA
    DİL, DİN, RENK VE IRK AYIRMAKSIZIN EN İYİ BAKIMI SUNACAĞIMA,
    YAŞAM BOYU ÖĞRENMEYİ HEDEFLEYEREK HİZMETİN KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIMA,
    MESLEKTAŞLARIMI, EKİP ÜYELERİNİ VE BİREYLERİ MESLEKİ ROLLERİM İÇİNDE DESTEKLEYECEĞİME VE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIMA,
    EBELİK MESLEĞİNİN ONURUNU KORUMAK İÇİN MESLEKİ YASAL VE ETİK İLKELERE BAĞLI KALACAĞIMA
    AND İÇERİM

  83. Buse DANIŞIM

    BUSE DANIŞIM – 190202212 – İSÜ

    İstinye Üniversitesi ebelik bölümü mezunu olarak,edindiğim mesleki bilgi ve becerileri hakkı ile yerine getireceğime , kendimi daima geliştireceğime , hiçbir hastamı birbirinden ayırmayıp hepsine eşit davranacağıma , önceliği her zaman hastalarımın sağlığına vereceğime ,her daim Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak mesleğimi sürdüreceğime, topluma yararlı bir birey olacağıma Şerefim ve namusum üzerine and içerim.

  84. Buse Kılıç

    Buse Kılıç 180204012
    İstinye Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun olduğum bu günde; öğrendiklerimi her daim daha da geliştireceğime, insanlara faydalı olacağıma, ayrımcı olmayıp herkese eşit davranacağıma, her zaman kendini ileriye taşıyabilen ve girişimci bir insan olacağıma, ahlak ve etik kurallarına uygun olarak mesleğimi yapacağıma and içerim.

  85. Melis KAYA

    Melis KAYA 190204070
    İstinye üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olarak mesleğimi en doğru zamanda ve en iyi şekilde yerine getireceğime,vazifemi yerine getirirken karşılaştığım,iletişim halinde olduğum insanlarla saygılı, hoşgörülü ,yardımsever olacağıma; insanlara din,dil,ırk vb. hiç bir ayrımı göz önünde bulundurmaksızın en doğru şekilde hastalarıma bakacağıma,hastalarımın sağlığına yüksek derece önem göstereceğime , hastalarımın sağlık durumlarını risk edecek her türlü şarttan kaçınacağıma edinmiş olduğum deneyim ve kazanmış olduğum bilgiler doğrultusunda eğitimimi tamamladığım istinye üniversitesi çok değerli hocalarımızın önünde And içerim.

  86. Aylin BEŞİRİK

    Aylin BEŞİRİK 190204096
    İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunu olarak; aldığım diplomanın hakkına yakışır, üstün bir görev anlayışıyla görev ve sorumluluklarımı en doğru şekilde yerine getireceğime, bilim odaklı olup, hasta özel hayatına, onuruna en üst seviyede özen göstereceğime ; eşitlikçi düşünce yapısıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm hastalarıma aynı ilgi ve bakım anlayışıyla yaklaşacağıma; meslek hayatım boyunca her türlü bilgiye açık ve öğrenme odaklı olup kendimi her daim geliştireceğime, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek mesleğimin gerektirdiği çabayı göstereceğime and içerim.

  87. Melis KAYA

    Melis KAYA 190204070
    İstinye üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olarak mesleğimi en doğru zamanda ve en iyi şekilde yerine getireceğime, vazifemi yerine getirirken karşılaştığım, iletişim halinde olduğum insanlarla saygılı, hoşgörülü, yardımsever olacağıma; insanlara din, dil, ırk vb. hiçbir ayrımı göz önünde bulundurmaksızın en doğru şekilde hastalarıma bakacağıma, hastalarımın sağlığına yüksek derece önem göstereceğime, hastalarımın sağlık durumlarını risk edecek her türlü şarttan kaçınacağıma edinmiş olduğum bilgiler ve kazanmış olduğum deneyimler doğrultusunda eğitimimi tamamladığım istinye üniversitesi çok değerli hocalarımızın önünde And içerim.

  88. burak büyüközel

    burak büyüközel – 190402084

    İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olmuş biri olarak benden, dürüst, gelişmeye açık, güvenilir bir insan olmam beklenmektedir. Aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı becerileri, iş ahlakı ve etik değerlere uygun, görevim süresince din, dil,ırk, cinsiyet, ayrımı yapmayacağıma, saygı çerçevesine bağlı kalacağıma mesleğimi hakkaniyetle icra edeceğime ant içerim.

  89. Sena Nur Akyol

    SENA NUR AKYOL- Hemşirelik
    İstinye Üniversitesi hemşirelik bölümünden mezun olduğumdan itibaren sorumluluklarımın bilincinde hiçbir din,dil,ırk,siyasal ve sosyal ayrım gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma, sağlığı yükseltmek için her türlü çabayı göstereceğime, bakımım altındaki hastaların değerlerine ve inançlarına saygı duyacağıma, mesleki becerilerimi en üst seviyede tutacağıma, hemşirelik mesleğinin bütünlüğünü koruyacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  90. ÇİĞDEM UYGUR, ASAL SHALAMZARİ TAHMASEBİ

    190202196 ÇİĞDEM UYGUR ,190202226 ASAL SHALAMZARİ TAHMASEBİ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

    YAŞAMIN TEMEL DEĞER OLDUĞUNUN BİLİNCİYLE
    İNSANLIĞIN YARARINA HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ DESTEKLEYECEĞİME,
    BİREYE KENDİ SAĞLIĞI İÇİN SORUMLULUK KAZANDIRACAĞIMA
    ANNE, YENİDOĞAN, AİLE VE TOPLUM SAĞLIĞININ GELİŞTİRİLMESİ, KORUNMASI, TEDAVİ VE REHABİLİTASYONUNDA
    DİL, DİN, RENK VE IRK AYIRMAKSIZIN EN İYİ BAKIMI SUNACAĞIMA,
    YAŞAM BOYU ÖĞRENMEYİ HEDEFLEYEREK HİZMETİN KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIMA,
    MESLEKTAŞLARIMI, EKİP ÜYELERİNİ VE BİREYLERİ MESLEKİ ROLLERİM İÇİNDE DESTEKLEYECEĞİME VE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIMA,
    EBELİK MESLEĞİNİN ONURUNU KORUMAK İÇİN MESLEKİ YASAL VE ETİK İLKELERE BAĞLI KALACAĞIMA
    AND İÇERİM

  91. Melis KAYA

    Melis KAYA 190204070
    İstinye üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olarak mesleğimi en doğru zamanda ve en iyi şekilde yerine getireceğime, vazifemi yerine getirirken karşılaştığım, iletişim halinde olduğum insanlarla saygılı, hoşgörülü, yardımsever olacağıma; insanlara din,dil,ırk vb. hiçbir ayrımı göz önünde bulundurmaksızın en doğru şekilde hastalarıma bakacağıma, hastalarımın sağlığına yüksek derece önem göstereceğime, hastalarımın sağlık durumlarını risk edecek her türlü şarttan kaçınacağıma edinmiş olduğum bilgiler ve kazanmış olduğum deneyimler doğrultusunda eğitimimi tamamladığım istinye üniversitesi çok değerli hocalarımızın önünde And içerim.

  92. Begüm Ece Bayraktar 180204008 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

    İstinye Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu olarak, hayatımın sonuna kadar insan hakları ve eşitliği esas alarak, hiçbir ayrım yapmayacağıma, hastalarıma en verimli tedavi, hizmet ve bakımı sunacağıma, her hastama aynı ilgi ve alakayı göstereceğime, mesleki hatalarda bulunmayacağıma, hastalarımın benliğine saygı göstereceğime ve elimden gelenin fazlasını yaparak vicdanı hür bir hemşire olacağıma şerefim ve namusum üzerine ant içiyorum.

  93. Begüm Ece Bayraktar

    Begüm Ece Bayraktar 180204008 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    İstinye Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu olarak, hayatımın sonuna kadar insan hakları ve eşitliği esas alarak, hiçbir ayrım yapmayacağıma, hastalarıma en verimli tedavi, hizmet ve bakımı sunacağıma, her hastama aynı ilgi ve alakayı göstereceğime, mesleki hatalarda bulunmayacağıma, hastalarımın benliğine saygı göstereceğime ve elimden gelenin fazlasını yaparak vicdanı hür bir hemşire olacağıma şerefim ve namusum üzerine ant içiyorum.

  94. Beyza Cansız

    Beyza Cansız 190202154
    Kutsal bir meslek olarak gördüğüm ebelik mesleğine, mezun olarak ilk adımımı atmış bulunmaktan gurur duyarım. Hizmet hayatım boyunca din, dil, ırk farkı gözetmeksizin tüm hastalarıma eşit hizmet vereceğime, anne ve çocuk sağlığını koruyacağıma ve bu sağlığı yükseltmek için elimden geleni yapacağıma, öğrendiğim tüm bilgileri ve edindiğim becerileri tam ve doğru olarak hakkıyla yerine getireceğime, hastalarıma ve yakınlarına saygı ve sevgi ile yaklaşacağıma, etik kurallara dikkat eden bir ebe olacağıma siz değerli hocalarımın önünde and içerim.

  95. Zeynep Büşra Avşar

    Zeynep Büşra Avşar-Ebelik-180202006
    İstinye Üniversitesi Ebelik bölümünden mezun olarak; göreve başladığım ilk andan itibaren, yaşamın en önemli değerimiz olduğu bilinciyle, insanların bir gebenin ve bir annenin yararına her türlü girişimi destekleyeceğime, anneye kendi sağlığı için sorumluluklarını kazandıracağıma, din dil ırk ayırmaksızın her bireye en iyi bakımı uygulayacağıma, hayat boyunca öğrenmeyi kendime hedef belirleyeceğime, okuduğum üniversitenin ‘ İstinyeli Yetişir, Dünya Değişir. ’sözünden yola çıkarak her zaman kendimi geliştireceğime, mesleki etik ilkelerine ve yasal kurallara her zaman bağlı kalacağıma and içerim.

  96. ASAL SHALAMZARİ TAHMASEBİ

    Hekimlik mesleğinin bir mensubu olarak
    Mesleğimi en iyi şekilde yerine getireceğime, bana inanan insanlara elimdan gelenin en ıyısını yapmak ve kandi menfaatlerimi göztmelsizin her zoman mesleğini lağığıyla yerine getieceğime,tehdit altinda bile elsam hastalarımın sırlarımı açıklamıyacağma, insanların, yaş, inana, etnit köken ve cınsiyet gözetmestsizin en iyi şekilde yardımcı olacağma. Hastalarin ve gurununu kıracak hiç bir davranışta bulunmuyacağma, bana güvenen tüm insanlarin güven byık olmak izin elimden geleni yapacağimç onurum ve şerefim üzerine yemin ederim

    • Asal shalamzari tahmasebi 190202226 istinye university

      Cevapla
      Hekimlik mesleğinin bir menzubu olarak
      Mesleğimi en iyi şekilde yerine getireceğime, bana inanan insanlara elimdan gelenin en ıyısını yapmak ve kandi menfaatlerimi göztmelsizin her zaman mesleğini lağığıyla yerine getieceğime, tehdit altinda bile olsam hastalarımın sırlarımı açıklamıyacağma, insanların, yaş, inana, etnit köken ve cınsiyet gözetmestsizin en iyi şekilde yardımcı olacağma. Hastalarin ve gurununu kıracak hiç bir davranışta bulunmuyacağma, bana güvenen tüm insanlarin güven layık olmak için elimden geleni yapacağimç onurum ve şerefim üzerine yemin ederim

  97. Özge Aslancan -180204027-Hemşirelik2

    Özge Aslancan-Hemşirelik2-180204027
    “Bu mesleğe başlamadan önce benliğimde oluşan duygu ve istekleri hiçbir zaman unutmadan sorumluluklarımı gözardı etmeden hedefimden şaşmadan anlayış ve becerilerimle, herhangi bir ırk, inanç, siyasal veya sosyal düzen ayrımı gözetmeksizin, hastalarıma bakacağıma, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gereken her türlü çabayı göstereceğime bu mesleğin temelinin sevgi ve saygı olduğunu düşünerek, empati kurup hastalarımı anlamaya çalışacağıma , bütün değer ve dini inançlarına saygı duyacağıma,sırlarını ve kişisel bilgilerini saklayacağıma , hayatı ya da sağlığı tehdit edebilecek her türlü girişimlerden sakınacağıma ant içerim .

  98. Mevlüde Gülşah Özer - 170402068 İSÜ PSİKOLOJİ

    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olarak;
    Göreve başladığım ilk günden itibaren danışanlarıma gerekli ilgi alaka göstereceğime, danışan ve terapist paylaşımını dışa aktarmayacağıma, dil,din,ırk gözetkemsizin gerekli özeni göstereceğime, öğrendiğim tüm bilgileri ve daha fazlasını danışanlarım için uygulayacağıma, çevremde ruhsal yardıma ihtiyacı olan herkese yardım edeceğime, insanlık için önemi adımlar atacağıma, kendime yenilikler katarak öğrenen gelişen duyarlı biri olacağıma, bilgilendirip bilinçlendiren olacağıma, etik dışı davranışlardan kaçınacağıma, hukuki ve yasal kuralları her daim göz önünde bulunduracağımai and içerim.

  99. Atilla Turhan

    Atilla Turhan
    180504018
    Mezun olduğum üniversitenin İstinye Üniversitesi olmasının gururunu yaşıyorum. Manifestosunda; İstinye Üniversitesi’nden mezun olan bir öğrencinin bilgiye değer veren, kültürlü, sporcu ve lider gibi vasıflara sahip olması gerektiğini ilke edinmiş bir üniversiteden bahsediyoruz.
    O zaman ben de üniversitemden aldığım eğitim doğrultusunda, meslek hayatımda ve dahi günlük hayatımda; adil, azimli, saygılı, çalışkan, bilinçli ve tarafsız olacağıma yemin ederim.

  100. Çağla Sarışahin

    Çağla Sarışahin 190201104 İSÜ
    İstinye Üniversitesi tarafından bana verilen diplomanın sağladığı yetkilerin ve yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak beslenme ve diyetetik bölümünü üstün bir görev anlayışıyla ulusuma ve tüm insanlığa hizmet sunacağıma payıma düşeni eksiksiz yapacağıma yaşamım ve görevim süresince insanlar arasında dil,din,etnik köken ve cinsiyet ayrımı gözetmeyeceğime Atatürk ilke ve inkılaplarına,ülkemin bağımsızlığına ve bütünlüğüne daima bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine söz verir,and içerim.

  101. Fatma Nur SOYYİĞİT - 170504001

    İstinye Üniversitesi mezunu olarak;

    Doğruluktan ve adaletten şaşmayacağıma, bilimin ve sanatın öncülüğünde yol alacağıma, her durumda gerçeğin peşinden koşacağıma, hak yemekten ve adaletsizlikten kaçınacağıma, haksızlığı gördüğüm zaman haklının yanında olacağıma, çalışkan ve azimli olacağıma, ülkemin gelişmesine katkı sağlayacağıma,

    onurum ve şerefim üzerine and içerim.

  102. Semih Karaçimen

    SEMİH KARAÇİMEN
    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ 180203049

    Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Sağlık Bilimleri
    Fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri fizik tedavi ile ilgili
    öğrendiğim bütün pratik ve teorik bilgileri ilk önce hastalara zarar vermemek bilinciyle en iyi şekilde uygulayacağıma mevcut bilgilerimi arttırmak için hiç durmadan yeni geliştirilen tedavi
    tekniklerini, teorik bilgileri takip edeceğime ve araştıracağıma hangi mekânda ve hangi şartlarda olursa olsun mesleğimi, gücümün yettiği kadar insanları tedavi etmek için kullanacağıma kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağıma milliyet, ırk, din, mezhep, siyasi görüş, cinsiyet, zenginlik-fakirlik farkı gözetmeksizin, karşımdakinin kendi isteği ile de olsa bilgilerimi insanlık aleyhine kullanmaktan şiddetle kaçınacağıma mesleğim dolayısıyla öğrendiğim sırları saklayacağıma hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı göstereceğime mesleki her türlü teorik ve pratik bilgilerimi tecrübelerimi fizyoterapist olmayan meslek gruplarıyla paylaşmayacağıma,

    YÜCE ALLAH’IN HUZURUNDA; MESLEĞİMİ DÜRÜSTLÜK VE ONURLA YAPACAĞIMA
    NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM.”

  103. ZULIAYA MAIMAITIMING

    ZULIAYA MAIMAITIMING
    190202235

    İstinye Üniversitesi mezunu olarak;
    sorumluluklarımın bilincinde hiçbir din, dil, ırk, siyasal ve sosyal ayrım gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma, sağlığı yükseltmek için her türlü çabayı göstereceğime, ülkeme faydalı olacak uygulamalar yapacağıma mesleğimin gerektirdiklerini layıkıyla yerine getireceğime, saygı çerçevesine bağlı kalacağıma mesleğimi hakkaniyetle icra edeceğime ant içerim.

  104. Özlem ÖZTÜRK

    İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ nden aldığım Fizyoterapist diplomamın bana verdiği yetkileri layıkıyla yerine getireceğime, görevimi hiçbir zaman vatana millete zarar verecek şekilde kullanmayacağıma, insanların derdini kendi derdim sayıp faydalı olabilmek için gece gündüz çalışacağıma,sahip olduğum kutsal mesleğin değerini her zaman baş üstünde tutacağıma, şartlar ne olursa olsun doğruyu savunmaktan vazgeçmeyeceğime, sağlık ilkelerine sadık kalacağıma,karakterimden hiçbir zaman ödün vermeden yaşayacağıma onurum üzerine and içerim.

  105. Kübra

    KÜBRA DEMİR 180202031
    İstinye Üniversitesi ebelik bölümünden mezun olarak kazanmış olduğum bilgi ve becerilerimle herhangi bir din ,dil ,ırk ,inanç ve sosyal durum ayrım gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma,onların sağlığını en üst seviyeye ulaştırmak için gerekecek her türlü çabayı göstereceğime ,elimden gelenin fazlasını yapacağıma mesleğin etiğini her zaman en yüksekte tutacağıma Türkiye Cumhuriyeti ‘ne daima bağlı kalacağıma ve aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri hukuka, kanunlara ,iş ve meslek ilkelerine uygun olarak kullanacağıma ,hak adalet ve doğruluktan ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim .

  106. Kübra

    KÜBRA DEMİR 180202031
    İstinye Üniversitesi ebelik bölümünden mezun olarak kazanmış olduğum bilgi ve becerilerimle herhangi bir din,dil ,ırk ,inanç ve sosyal durum ayrım gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma,onların sağlığını en üst seviyeye ulaştırmak için gerekecek her türlü çabayı göstereceğime,elimden gelenin fazlasını yapacağıma mesleğin etiğini her zaman en yüksekte tutacağıma ve aldığımı bu diplomanın bana kazandırdığı hak be yetkileri hukuka ,kanunlara ,iş ve meslek ilkelerine uygun olarak kullanacağıma ,hak ,adalet ve doğruluktan ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim .

  107. Aleyna Ören

    ALEYNA ÖREN – İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ -HEMŞİRELİK3- 170204046

    İstinye Üniversitesi hemşirelik bölümünden mezun olup göreve başladığım ilk andan itibaren;
    Yüklenmiş olduğum sorumlulukların bilincinde olup geliştirdiğim beceri , yetenek ve anlayışlarımla herhangi bir din, dil , ırk ayrımı gözetmeden hastalarıma bakacağıma , tedavilerini yapacağıma, sağlığı ilerletmek , acıyı azaltmak için her türlü çabayı göstereceğime,
    bakımım altındaki hastaların tercihlerine saygı duyup, özel hayatlarıyla ilgili bilgileri gizli tutacağıma , hayatı tehdit edecek herhangi bir girişimden sakınacağıma,
    mesleki bilgilerimi becerilerimi geliştirerek en üst düzeyde tutmaya çabalayacağıma , bulunduğum alandaki sağlık çalışanlarıyla bir ekip olup iş birliği halinde olacağıma,
    bunları yaparken hemşirelik ahlak yasalarını gözeteceğime onurum ve şerefim üzerine and içerim.

  108. RABİA YILDIZ

    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun olduğumda ‘Çocuk Gelişimci’ ünvanını gururla taşıyacağıma, mesleğimi daima toplumun yararına kullanacağıma, mesleğimi icra ederken etik kurallara dikkat edip Bülent ŞENVER’in öğrencisi olduğumu unutmayacağıma, hastanelerde, anaokullarında, aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığında, Sivil Toplum Kuruluşlarında, çocuk eğitim evlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çocukların gelişim takiplerini yaparken gelişim testlerinden ve yeni teknolojilerden yararlanacağıma, ebeveynlere danışmanlık verirken doğruluktan sapmayıp onlara çocuğun gelişimi konusunda doğru yolu göstereceğime, meslek hayatımda ilimden sapmayıp her daim kendimi geliştireceğime, anne-babaların ve çocukların yararına kitaplar yazacağıma ÇOCUKLUĞUMUN VE ÇOCUK SEVGİSİNİN ÜZERİNE ANT İÇERİM.

  109. DİLARA KALÇİN

    Dilara KALÇİN – 190402130
    İstinye Üniversitesi Psikoloji mezunu olarak; gerek üniversite eğitimimde gerekse üniversite dışındaki aldığım eğitimlerde kazandığım bilgi ve becerileri benden yardım isteyen danışanlarımın iyiliği için kullanacağıma, bilgimin yetersiz olduğu yerlerde kabul ederek daima kendimi geliştirme çabası içinde olacağıma, danışanlarıma daima saygılı davranacağıma, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm danışanlarıma eşit davranacağıma, terapist- danışan arasındaki gizlilik ve saygı esasına dayanarak meslek etik kurallarına uygun hareket edeceğime, meslek yaşamım boyunca bir psikolog olmanın gururunu duyarak, mesleğimi geliştirmek için çaba harcayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  110. Emine Baş

    İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ / EMİNE BAŞ/190205109
    Çocuk Gelişimi/İŞ ETİĞİ/MEZUNİYET ANDI ÖDEVİ
    Bir çocuk gelişimci olarak bugün mezun olmaktayım.
    Bu 4 yıl içerisinde başta bölüm hocalarım olmak üzere bana her daim destek olan ve kıymetli bilgilerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim.
    Meslek hayatıma başladığımda, çocukları hiçbir özelliğe göre ayırmaksızın her çocuğa hizmet vereceğime,
    Her çocuğa eşit ve gereksinimi kadar davranacağıma, aileleri sürece dahil edeceğime,
    Bunları yaparken elimdeki tüm imkanları kullanacağıma ve kendimi mesleki yönden geliştirmeye devam edeceğime,
    Hocalarım ve arkadaşlarım önünde and içerim.

  111. NURCAN ÖZCAN

    Nurcan Özcan
    İstinye Üniversitesi
    180402081

    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olarak , danışanıma güven verip rahat hissettireceğime , saygıdeğer, sorumluluk sahibi, dürüst , içten ve dikkatli olacağıma , başka bir düşünce şeklini anlayıp empati kuracağıma , yeni fikirlere ve yeni şeylere açık olacağıma , din , dil ve ırk ayrımı yapmaksızın bütün danışanlarıma eşit davranacağıma , güler yüzlü ve iyi dinleyici olacağıma , etik dışı davranışlarda bulunmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim .

  112. Ayşenur Özbey

    Ayşenur Özbey
    180402080
    Bir psikolog olarak, sorumluluk ve görevlerimin bilincinde olacağıma, kazandığım bilgi ve becerilerimi gerek danışanlarımın gerekse danışanlarım dışındaki insanların yararı için kullanacağıma, danışanlarım ile ilgili dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmayacağıma, meslek yaşamım boyunca insanlara daha iyi hizmet edebilmek için kendimi ve icra ettiğim mesleğimi geliştirmek adına çaba harcayacağıma and içerim.

  113. Kübra Üzümcüoğlu

    KÜBRA ÜZÜMCÜOĞLU 190205094
    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olarak, okulumun benden beklediği; bilgi birikimimi ve kazandığım deneyimlerimi her şartta ortaya koyarak, mesleki çalışmalarımı arttırmakla birlikte geliştirmemdir.
    Tüm samimiyetim ve içtenliğimle,
    Her daim öğrenmeye ve üretmeye açık olacağıma, mesleki değer ve ilkelerimi unutmayacağıma, bu bilinçle topluma karşı sorumluluklarımı yerine getireceğime, hiçbir ayrım yapmaksızın tüm çocukların eşit şartlara sahip olarak, bilinçli ebeveynler tarafından yetiştirilerek, sağlıklı birer insan olabilmeleri için her zaman çabalayacağıma ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkeme daima sahip çıkacağıma and içerim.

  114. Aleyna Başçiçek

    ALEYNA BAŞÇİÇEK 180403051
    İstinye Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu olarak ; 4 yıldır aldığım tüm eğitimi, ve bilgileri layıkıyla kullanacağıma, yeni mezun bir sosyolog olarak bundan sonra ki günlerde de aldığım eğitimi sonlandırmayacağıma hep daha fazlasını öğrenmeye gayret edeceğime, bu edindiğim bilgi ve becerileri de görevimde en iyi şekilde kullanacağıma, bir sosyolog olarak insanlık için toplum için elimden gelenin hep daha fazlasını yapacağıma, bizden önce ki Emile Durkheim, Max Weber, Karl Marx gibi büyük düşünürlerin, sosyologların izinden gideceğime, toplumun sorunlarını çözmek için canla başla çalışacağıma ; Namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  115. Hilal YAMAN

    İstinye Üniversitesi Psikoloji mezunu olarak; aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma ,insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime ve bilgilerimi insanlık aleyhine kullanmayacağıma,mesleğimin gereklilikleri dolayısıyla öğrendiğim sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı göstereceğime,din,milliyet,cinsiyet,ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime,danışanlarımı kendi maddi ya da psikolojik ihtiyaçlarımın doyum aracı olarak kullanmayacağıma,mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  116. Zeynep Gültaşlı 170703001

    İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji mezunu olarak; 4 yıl içerisinde öğrendiğim ve aktardığım tüm bilgileri toplum yararına kullanacağıma, bilgi birikimimi sonraki nesillere en uygun şekilde aktaracağıma, sorumluluk ve etik ahlak çerçevesinde ilerleyeceğime, herhangi bir din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin toplumun nasıl daha ileriye taşınacağı hakkında fikir üretmeye, ülkeme ve insanlığa faydalı bir birey olacağıma, aldığım diplomanın gerektirdiği koşulları layığıyla sürdüreceğime, önüme çıkan her olayda bana öğretildiği gibi saygı ve sevgiyle yaklaşacağıma, her zaman kendini ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağıma, mesleki ve yasal ilkelere bağlı kalarak çalışacağıma, üniversitemizin ‘ İstinyeli Yetişir, Dünya Değişir. ’sözünden yola çıkarak her zaman kendimi geliştireceğime, İstinye Üniversitesi çok değerli Hocaları önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  117. Merve Dilara Erbaş - 190205092 - İstinye Üniversitesi - Çocuk Gelişimi Bölümü

    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu olarak; Önce beni bu zamana kadar büyütüp, yetiştiren Sevgili Anne ve Babama çok teşekkür ederim. Çocuk Gelişimci olarak aldığım bütün hak ve sorumluluklarımı büyük bir özveriyle yerine getireceğime, her daim yeniliklere ve değişimlere açık olacağıma, her çocuğa eşit ve gereksinimlerine uygun davranacağıma, mesleki değer ve ilkelerimi her daim göz önünde tutacağıma, topluma ışık tutacak özgüvenli, dürüst, güvenilir, milliyetçi, eşitlikçi, farklılıklara saygılı bireyler yetiştireceğime Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  118. Merve Hamza

    Merve Hamza 190205108
    İstinye üniversitesi çocuk gelişimi mezunları arasına katıldığım günden itibaren ülkeme ve insanlığa fayda sağlamayı ilke edineceğime, mesleki bilgi ve becerilerimi layıkıyla yerine getireceğime, din, dil, cinsiyet, etnik köken gözetmeksizin işit ve adaletli olacağıma, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma, aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri hukuka, kanunlara, iş ve meslek ilkelerine uygun olarak kullanacağıma; hak, adalet ve doğruluktan ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  119. Sena Demiryürek

    Sena DEMİRYÜREK
    İstinye Üniversitesi 170201060

    İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunu olarak, aldığım eğitimi mesleğimde de etkin bir şekilde kullanacağıma, işimi ve kendimi her daim geliştireceğime, hasta/danışan ilişkilerini karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde yürütüceğime, danışanlarımın memnuniyetini göz önünde bulunduracağıma, insan sağlığını her daim koruyup, sürdüreceğime, işimi yaparken hukuk ve etik kurallarından ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  120. MELİSA

    MELİSA OKYAR-İSÜ-170201051
    MEZUNİYET ANDIM
    İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunlarından biri olarak; mesleğimi yaparken hoşgörülü, saygılı olup din, dil, ırk ayırt etmeksizin elimden gelen her şeyi yapacağıma, mesleğime ve bu yolda bana katkısı olan kimseye olan saygımı yitirmeyeceğime
    MİLLETVEKİLİ YEMİNİM
    Görevim süresince; Milletimin kayıtsız şartsız bütünlüğünü koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna dek bağlı kalacağıma, haksızlıklara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağıma, kanunlara, hak ve adalete bağlı kalacağıma, halkın huzuru, güvenliği ve refahı için var gücümle çalışacağıma, bu toprakların sahibi Türk Milleti önünde şerefim ve namusum üzerine ant içerim.
    Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ANT içerim.

  121. SEVRA SARIGÜL

    SEVRA SARIGÜL – 170204053
    İstinye Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunlarından biri olarak; İnsanların hayatları söz konusu olduğu için dünyadaki en zor mesleklerden birine sahip olmuş bulunmaktayım. Bu süreçte değerli hocalarım sayesinde kazanmış olduğum tüm bilgi ve becerileri en üst düzeyde tutarak hiç bir zaman çıkar çatışması içerisine girmeden; din,dil,ırk,cinsiyet,siyasal ve sosyal ayrım gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma ve bakarken de her zaman “etik duyarlılık” çerçevesinden ayrılmadan ve hasta ilkelerini birinci basamakta tutarak asla pes etmeden fiziksel,sosyal ve psikolojik olarak sağlığın yükseltilmesi için ve her türlü durum ve davranış karşısında mesleğimin getirdikleri etik sorumlulukları yerine getirebilen vicdan sahibi bir hemşire olacağıma, bu süreçte şuana kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm meslek hayatım boyunca faydalı ve yeniliklere açık kendini geliştiren bir birey olacağıma ve ilk gün ki gibi sevgi ve heyecanımı kaybetmeden mesleğimi icra edeceğime ve bu yoldan ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  122. MELİKE SENA GÜL

    Melike Sena GÜL 190201054

    İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunu olarak, aldığım eğitim ve öğrendiğim bilgiler ışığında meslek hayatımdaki yolumu aydındınlatarak ilerleyeceğime, bana danışan insanlara en doğru ve en iyi şekilde yardımcı olacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  123. ABDULGAFUR GÜNEŞ

    ABDULGAFUR GÜNEŞ-180206022 İSÜ
    Bugünden itibaren İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olarak dil ve konuşma terapistleri içine katılıyorum.Edindiğim bilgileri meslek hayatımda her daim doğru bir şekilde kullanacağıma,meslekte her zaman adaletli ve etik davranacağıma,ahlak kurallarına uyacağıma ve bilgilerimi toplum ve bireylerin yararına kullanacağıma değerli hocalarım ve üniversite personellerinin önünde namusum ve mesleğim üzerine ant içerim.

  124. selinay ATEŞ

    SELİNAY ATEŞ 190205103
    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduğum günden itibaren her çocuğun eşit olduğuna din, dil, cinsiyet, etnik köken gözetmeksizin adaletli olacağıma, her çocuğu koruyup kollayacağıma, ülkeme ve insanlığa faydalı bir birey olacağıma mesleki bilgi ve yeteneklerimi en doğru şekilde yerine getireceğime, mesleğimi dürüstlükle yaparak yeni nesili bu ülkeye en doğru şekilde kazandırmak için elimden geleni yapacağıma, bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri hukuka, kanunlara, iş ve meslek ilkelerine uygun olarak kullanacağıma; hak, adalet ve doğruluktan ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  125. SENA NUR EKİCİOĞLU

    SENA NUR EKİCİOĞLU
    180402084
    İstinye üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olarak psikolog ünvanını kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mesleğimin en güzel samimi , sıcakkanlı , yardımsever ve hoşgörülü olucağıma haktan hukuktan şaşmıcağıma mesleğim de bana öğretilenlere hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığımı sunacağıma kendimi geliştirerek mesleğim de daha iyi yerlere geleceğime; edinmiş olduğum bilgilerimi toplumun yararına kullanacağıma; Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  126. TARIK YILDIZ

    TARIK YILDIZ- 180402057

    İstinye Üniversitesinin bir mezunu olarak benden,
    Tüm insanlığa katkıda bulunma sorumluluğu taşıyan, dürüst, bilgiye değer veren ve tüm insanlığın gerçek bilgiye ulaşma çabasına katkıda bulunacak bir insan olmam bekleniyor .

    Bu bilinçle ve değerle,

    Tüm insanlığa her an katkıda bulunacağıma, dürüst, bilgiye değer veren, çözüm odaklı ve etik değerlerle yaşayan bir birey olacağıma , yaptığım mesleğin sorumluluklarını her zaman göğüsleyip onurlu ve haysiyetli bir hayat sürdüreceğime, üniversitemin saygınlığını koruyacağıma siz değerli hocalarım, arkadaşlarım ve ailemin de huzurunda and içerim .

  127. NURCAN SUBAŞI

    İstinye Üniversitesinin bir mezunu olarak benden ,
    Toplumun diğer yargılarına ve farklılıklarına saygılı olmam, bana aktarılanları doğru ve etik ilkelere bağlı bir şekilde insanlara aktarmam, dürüst gelişmeye ve eleştirilere açık bakış açısında hayatıma devam eden bir birey olmam bekleniyor.

    Bu bilinçle ve misyonla ,

    Toplumun diğer yargılarına ve farklılıklarına saygılı olacağıma, öğrendiklerimi faydalı olmak açısından insanlara etik ilkeler ışığında aktaracağıma, mesleğimde ve hayatımın her alanında dürüst , etik , eleştiriye açık ve insancıl olacağıma ve mesleğime olan saygınlığımı her zaman koruyacağıma , üniversitemin ve hocalarımın bana kattıklarıyla ve yolumuza tutulan ışıkla birlikte sizlerin önünde and içerim .

  128. 170204035 Damla Hızarcı

    Aldığım eğitim ve yüklenmiş olduğum sorumluluklar doğrultusunda hiçbir siyasi,ırk,din,dil ayrımı yapmaksızın hayatı korumak,sağlığı yükseltmek , son dönemlerinde en kaliteli bakımı vermekten kaçınmaksızın mesleki bilgi ve becerilerimin en üst düzeyde tutmaya çalışacagıma ve bunları yaparken her türlü ahlaki ve etik ilkelerimizi göz önünde bulunduracağıma and içerim.

  129. KARDELEN TARHAN 190205097

    İstinye Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olduğum an itibariyle okuldan kazandığım bilgileri edindiğin tecrübeleri ve değerleri fayda sağlayacak şekilde kullanacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve bütünlüğüne, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, almaya hak kazandığım diplomamın getirdiği hak ve yetkileri hukuka uygun kullanacağıma, mesleğimi icra ettiğim müddetçe etikten ayrılmayacağıma, bilgi ve birikimimi tüm canlıların yararı için kullanacağıma, beni bu donanıma eriştiren İstinye Üniversitesi’nin saygınlığını koruyacağıma and içerim.

  130. Dina HAMUR

    Dina HAMUR 190205098

    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduğum andan itibaren her çocuğun hakkının korunmasında öncülük edeceğime, okulda öğrendiğim bilgileri bilim ve sanatın öncülüğünde ve yeniçağın hızına uygun olarak büyük bir umut ve başarıyla uygulayacağıma, bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak çocukların ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmelerine öncülük edeceğime, tüm yeni gelişmeleri takip edip etik, bilgili ve donanımlı bir çocuk gelişim uzmanı olacağıma onurum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  131. Pelin Doğan/190402131

    İstinye Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olarak aldığım eğitimlerde kazandığım bilgi ve becerileri benden yardım isteyen danışanlarımın iyiliği için kullanacağıma, bilgimin yetersiz olduğu yerlerde kabul ederek daima kendimi geliştirme çabası içinde olacağıma,din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm danışanlarıma eşit davranacağıma, terapist ve danışan arasındaki gizlilik ve saygı esasına dayanarak meslek etik kurallarına uygun hareket edeceğime, meslek yaşamım boyunca bir psikolog olmanın gururunu duyarak, mesleğimi geliştirmek için çaba harcayacağıma,Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olup erdemli ve çalışkan bir insan olacağıma şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum.

  132. Elif

    Elif GÜZEL-190205104
    İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduğum andan itibaren kazandığım bilgileri edindiğim tecrübeleri ve bütün çocukların haklarının korunmasında öncülük edeceğime,edindiğim bilgileri çocukların yaş ve gelişim düzeylerine uygun olacak şekilde aktaracağıma sadece normal çocuklar ile değil özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ile de ilgileneceğime ,çocukların ülkelerine faydalı bireyler olmaları için öncülük edeceğime ,hiç bir ayırım yapmadan hak ve yetkileri hukuka uygun kullanacağıma,İstinye Üniversitesinden edindiğim bilgi ve tecrübeleri aktaracağıma ve kendimi geliştireceğime and içerim

  133. ümit bayram

    Ümit Bayram 190207073 İSÜ

    mesleğe katılmanın bir adımını atıp mezun olduğum şu andan itibaren insanlara saygıda kusur etmeyeceğime, her insanın biricik olduğunu hiçbir zaman unutmayacağıma, sosyal çalışmacı mesleğinin uygulamalarını en verimli şekilde uygulayacağıma, insanların dili, dini, ırkı, cinsiyeti ve cinsel kimliği ne olursa olsun aralarında hiçbir fark gözetmeyeceğime, kendime göre etik olan davranışlardan asla sapmayacağıma, çocuklara birer abi, yetişkinlere arkadaş, büyüklerime evlatları gibi davranacağıma, her zaman toplum yararına çalışacağıma, toplumdaki insanların ahlaki yönlerini asla göz ardı etmeyeceğime ve insanlara her zaman doğru yolu göstereceğime and içerim.

  134. Beytül sema

    BEYTÜL SEMA ÖZDEMİR/180402044

    İstinye üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olarak aldığım eğitimlerde kazandığım bilgileri etik değerler doğrultusunda toplumun yararına kullanacağıma, mesleğimde kendimi iyi yerlere getireceğime, dil, din, ırk ayrımı yapmadan haktan hukuktan şaşmayacağıma; Türkiye cumhuriyeti yasaları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  135. ÖZGE PARLAKYILDIZ

    Özge Parlakyıldız
    170402019
    İstinye Üniversitesi psikoloji bölümü mezunları arasına katıldığım bugünden itibaren ben; Din , dil, ırk ve farklılık gözetmeksizin insanları kayırmadan ve etik değerlerimin dışına çıkmadan, öğrendiklerimi ve edindiğim tecrübelerimi insanların iyiliği yolunda elimden geldiği kadar kullanacağıma ve onlara fayda sağlamaya çalışacağıma , saygı ve üslup bozmadan sabırlı bir şekilde kendime yakıştığı gibi mesleğime adım atıp devam ettireceğime şerefim üzerine and içerim.

  136. Talha Yazıcı

    Talha Yazıcı 190503067 İSU
    İstinye Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümü mezunu olarak; hayatım boyunca çalışacağım tüm hastane, şirket ve kuruluşlarda iş ahlakını ve güvenliğini önemseyen, çalışma arkadaşlarıma karşı saygılı ve özverili bir yönetici olacağıma, yapacağım iş her ne olursa olsun din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlara eşit ve adil muamelede bulunacağıma ve iş etiği kuralları çerçevesinde her zaman yanlış olandan sakınıp iyi ve doğru olanı temsil edeceğime and içerim.

  137. M. Fatih GÜNEŞ

    M. Fatih GÜNEŞ (170402060) İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Sağlık meslekleri , dünyadaki en zor mesleklerden birisidir. Çünkü insanların sağlığı ve hayatları söz konusudur. Psikoloji bölümünden mezun olduğum zaman kazanmış olduğum bilgi ve becerilerimle herhangi bir dil, din, ırk, siyasal ve sosyal durum ayrımı gözetmeksizin danışanlarımla ilgileneceğime, işimi sonuna kadar yapacağım asla pes etmeyeceğim herkesin sağlığını geliştirmek için elimden geleni yapacağım. Ben bir psikolog olarak görevimi yerine getirirken bir sağlık çalışanında bulunması gereken sağduyu karşındaki insanla empati yapabilen hoşgörülü zorluklar karşısında dahi güler yüzle olmak bebeğinden yaşlısına kadar bütün danışanlara vicdanlı davranmak onların sağlığını tehdit eden unsurları onlardan uzaklaştırmak daima yardımsever olmak temiz düzenli tertipli olarak her gün bir önceki günden ve ilk günkü aşk ve heyecanla mesleği devam ettirme gibi bütün özellikleri yerine getirerek çalışacağıma etik değerlerime sahip çıkacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  138. M. Fatih GÜNEŞ

    M. Fatih GÜNEŞ (170402060) İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
    Sağlık meslekleri , dünyadaki en zor mesleklerden birisidir. Çünkü insanların sağlığı ve hayatları söz konusudur. Psikoloji bölümünden mezun olduğum zaman edinmiş olduğum bilgi ve becerilerimle asla bir dil, din, ırk, fark etmeksizin ayrım yapmayacağıma danışanlarımla ilgileneceğime, danışanlarımın sağlığını geliştirmek için elimden geleni yapacağım. Ben bir psikolog olarak görevimi yerine getirirken bir sağlık çalışanında bulunması gereken sağduyu ve empati yapabilen, hoşgörülü, zorluklar karşısında dahi güler yüzle olmaya devam edeceğim. bebeğinden yaşlısına kadar bütün danışanlarımın sağlığını tehdit eden unsurları onlardan uzaklaştırmak ortadan kaldırmak için çalışacağım daima yardımsever olmak her gün bir önceki günden ve ilk günkü aşk ile mesleği devam ettirme görevini yerine getirerek çalışacağıma etik değerlerime sahip çıkacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  139. NURSELİN ARSLAN

    NURSELİN ARSLAN 180402090

    İstinye Üniversitesinin Psikoloji Bölümü mezun olarak ben, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, şu andan itibaren görev ve sorumluluklarımı yerine getireceğime, bilgi ve becerilerimi en doğru şekilde kullanacağıma, mesleğimi etik kurallara uygun yapacağıma, topluma faydalı olup sürekli kendimi geliştireceğime, bu yolda vicdan ve merhamet duygusundan asla şaşmayacağıma, ahlaki bulmadığım hiçbir davranışın karşısında suskun kalmayacağıma ant içerim.

  140. İsmail Okan Damgacı

    İsmail Okan Damgacı 180402083 İSÜ
    Üniversite mezunu olarak benden,
    lisans eğitiminde elde ettiğim bilgileri iş hayatımda kullanırken hukukun üstünlüğünü benimseyerek, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan ve insan haklarına saygılı, bilimsel gelişmeleri takip etmem ve kendimi sürekli güncelleyip, geliştirmem bekleniyor.
    Bu bilinçle,
    Bilgi ve becerilerini toplum yararına kullanacağıma, etik değerler ve etik değerlere bağlı kalmazsak toplumun nasıl kirleneceğinin, hukuk, demokrasi ve saygınlığının göreceği zararın bilincinde olan bir üniversite mezunu olacağıma and içerim.

  141. Saliha Şaşmaz 200402033 istinye üniversitesi

    İstinye üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olan bir öğrenci olarak bana öğretilen bütün bilgiler ve becereler ışığında işimi tamamen etik kurallar çerçevesinde yürüteceğime din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan danışanlarım insan haklarına saygılı bir şekilde yönlendireceğime, kendimi bilimsel gelişmelere açıp güncelleyeceğime, bilgimi topluma yararlı bir şekilde kullanacağıma bilinçli bir üniversite mezunu olacağıma ant içerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir