Milletvekili Yemini TBMM

Milletvekili Yemini TBMM

Milletvekili olan herkes Türkiye Büyük Millet Meclisinde göreve başlarken yemin eder.

Bu yeminle milletvekilleri hangi değerlere bağlı olduklarını ve görevlerini hangi değerlere ve ilkelere bağlı kalarak yapacaklarını belirtirler. Bu değerlere ve ilkelere bağlı kalarak görev yapacaklarına dair şeref ve namusları üzerine yemin ederler. Yani toplum önünde söz verirler.

2011 Ekim ayında TBMM’si açılışında bazı milletvekilleri bu yemin metnini Anayasaya uymak için okumak zorunda kaldıklarını belirtmişlerdir.

Bir başka deyimle bu yeminin içeriğini tam olarak kabul etmeden ve inanmadan, mecbur oldukları için okuduklarını ifade etmişlerdir.

TBMM’de görev süreleri boyunca bu yeminde yer alan değerlerin ve ilkelerin hepsine uymayacaklarını ima etmişlerdir.

Yemin metnini okurken, koruyacağıma, bağlı kalacağıma ve ayrılmayacağıma, demelerine rağmen bunları yapmayacaklarını yemin öncesi televizyonlara verdikleri beyanlarda dolaylı olarak ifade etmişlerdir.

2011 Ekim ayında TBMM açılışında milletvekillerinin okuduğu milletvekili yemini aşağıdaki gibidir:

Milletvekili Yemini:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını,
vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,
milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;
hukukun üstünlüğüne,
demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına
bağlı kalacağıma;
toplumun huzur ve refahı,
millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından
ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden
ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma;
büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Şimdi size sormak istiyorum.

İnanmadan ve uymayacağını önceden söyleyerek yemin eden milletvekillerini TBMM’de barındırmak yerine TBMM’de görev yapacak her milletvekilini kendi yeminini kendisinin yazmasını ve kendi içine sinen yemini etmesini sağlamak daha iyi olmaz mı?

Yani yalan yere yemin etmek mi yoksa inandığı şeye yemin etmek mi daha şeffaf ve etik olur?

Her milletvekilinin kendi yeminini kendisi hazırlayıp inandığı yemini etmesini sağlamak size ters gelir mi?

Şu anda yalan yere yemin eden milletveillerini görmek sizi huzursuz etmiyor mu?

Toplum olarak aldatılmak yerine her milletvekilinin beyninin içindeki değerleri ve ilkeleri öğrenmek daha rahatlatıcı olmaz mı?

Şimdi gençlerimizden bir ricada bulunmak istiyorum.

Sevgili Gençler,

Eğer siz milletvekili seçilseydiniz, TBMM’si açılışında nasıl bir yemin etmek isterdiniz?
.

Milletvekili Yemini TBNM

DAYANDIĞI MEVZUAT

07.11.1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

RESMİ GAZETE TARİHİ

Halkoyuna Sunulmak Üzere Tasarının Resmî Gazetede
İlanı: 20.10.1982-17844; Halkoyu Sonucunun Yayımlandığı
Resmî Gazete Tarihi: 9.11.1982-17863 Mükerrer

YEMİN METNİ

2. Ant içme
MADDE 81.
– Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken
aşağıdaki şekilde ant içerler:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,
milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;
hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına
bağlı kalacağıma;
toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin
insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya
sadakatten ayrılmayacağıma;
büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

.
.
.

113 Replies to “Milletvekili Yemini TBMM”

  1. Bülent Şenver

    Değerli Öğrencim,
    Milletvekillerimiz TCBMM göreve başlamadan yemin ediyorlar. Siz ileride Millet Vekili olsanız siz milletinize nasıl bir yemin etmek istediniz? “Kendi Milletvekili Yemininizi” Yorum Kutusu içine yazmanızı istiyorum.
    Yorum Kurtusuna İsminizi, Soyadınıxı ve Üniversite adını da yazmanızı rica ediyorum.
    Bülent Şenver

  2. Bülent Şenver

    Kamil kaan islek – 11 Mayıs 2014 Pazar 20:19
    Devletimin varligini ve bagimsizligini,vatanin ve milletin bolunmez butunlugunu,milletin kayitsiz ve sartsiz egemenligini koruyacagima , Ataturk ilke ve inkilaplarina sahip cikacagima devletime her kosulda ne sartta ve ne durumda olursa olsun bagli kalacagima , butun bir omur ulkemin insanlarinin haklarini korumak icin varolacagima Sanli turk milletinin huzurunda namusum ve serefim ustune and icerim

  3. Bülent Şenver

    ule yavuzel – 6 Mayıs 2014 Salı 14:06
    Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bağımzılığını koruyacağıma,insan haklarına saygı gösterip demokrasi ve hukukun üstülüğüne bağlı kalacağıma,devletin varlığını tümüyle halk yararına kullanacağıma,, toplumun huzur ve refahı için elimden geldiğince çalışacağıma, ait olduğum topraklara layık vekil olacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim

  4. Bülent Şenver

    Ercan Bür – 1 Mayıs 2014 Perşembe 16:05
    Devletimin varlığı ve bağımsızlığını,vatanımın ve milletimin bölünmez bütünlüğünü Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak koruyacağıma,halkımın adalet,eşitlik,hak ve özgürlüklerini koruyarak daha uygar ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için kayıtsız şartsız çalışacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  5. Bülent Şenver

    İbrahim Yörükoğlu – 22 Nisan 2014 Salı 21:12
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, hukukun üstünlüğü ve daim adalet kuralları çerçevesinde, milletin vekili değil bir nevi hizmetkarı olarak, onlara hizmet edeceğime ant içerim.

  6. Bülent Şenver

    Nijat Shakirli – 21 Mayıs 2013 Salı 13:05
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma;milletimin huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşamasına , adaletin ,eşitliğin , huzurun daim olmasına namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  7. Bülent Şenver

    Can Yiğit Canbaz – 20 Mayıs 2013 Pazartesi 20:52
    Milletvekili AndımDevletin ve vatanın bütünlüğüne ve bağımsızlığınaHiçbir çıkar veya kişisel menfaat düşünmeden sadık kalacağıma,Daima ülkemin ve halkımın çıkarlarını gözeterek hareket edeceğime,Hiçbir durumda ve şartta bayrağımı ve vatanımı tehlikeye atmayacağıma,Yaşanan en ufak bir sorunda tüm bilgi ve becerimi ülkemin ve halkımınMenfaatleri doğrultusunda kullanacağıma,Ant içerim.

  8. Bülent Şenver

    Ozan Yıldırım – 19 Mayıs 2013 Pazar 23:45
    Bu yüce görevde büyük Türk milletini hep ileriye taşıyacağıma,laik Cumhuriyete ve Atatürk inkilaplarına bağlı kalacağıma,milletimin haklarını koruyacağıma,mevcut refah düzeyini arttıracağıma,ülkemin daha çağdaş bir millet olması için çalışacağıma,vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma, dürüstlüğe ve eşitliğe daima önem vericeğime,Büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üstüne and içerim

  9. Bülent Şenver

    Nazmi Kes – 19 Mayıs 2013 Pazar 18:12
    Ben Milletvekili Nazmi KES“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma;milletimin huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşamasına , milletimin haklarını koruyacağıma, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim

  10. Bülent Şenver

    sinem barbaros – 19 Mayıs 2013 Pazar 17:30
    Ben mılletvekıli H.Sinem Barbaros olarak milletimin bana verdıgı bu yetkiyle Vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma,hizmette bulunduğum süre içinde ve dışında kendi çıkarlarımdan önce vatanımın çıkarları için çabalayacağıma,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma,doğru ve dürüst olmaktan asla şaşmayacağıma,her zaman adaletin,eşitliğin,çağdaşlığın yanında olacağıma Türkiye Cumhuriyeti Devletini daima en ileriye taşımaya çalışacağıma,Türk Milleti önünde namusum şerefim ve bayrağım üzerine and içerim.

  11. Bülent Şenver

    rem Aydın – 19 Mayıs 2013 Pazar 14:53
    Bana verilen bu yüce görevi her koşulda layıkıyla yerine getireceğime; Attığım her adımda ülke çıkarlarını gözeteceğime; Hukukun üstünlüğüne, Demokratik ve laik Cumhuriyet esaslarına, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalarak, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; Huzur ve refahı muhafaza etmek için ‘milli birlik ve beraberlik’ anlayışı içerisinde adımlar atarak, tüm yurttaşlarımızın insan hakları ve temel özgürlüklerinden yararlanması adına adaleti ilke edinerek çok çalışacağıma; Ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına bağlı kalacağıma; Yüce Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  12. Bülent Şenver

    Cansu Aslan – 19 Mayıs 2013 Pazar 01:29
    Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığını, değerli milletimizin bütünlüğünü, egemenliğimiz altındaki ülkenin bölünmezliğini, milletimizin ve devletimizin refahını, milli çıkarlarımızı, ulusal ülkümüzü, dil ve tarih birliğimizi koruyacağıma, Atatürk ilke inkılaplarının takipçisi olacağıma, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını kendi çıkarlarımdan üstün tutacağıma, ulusal bağımsızlığımız, millli ve ülkesel bütünlüğümüzü tüm değerlerin üstünde tutacağıma, insan hakları ve temel hak ve hürriyetlere aykırı davranmayacağıma, devletimizi çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümle çalışacağıma namusum ve şeref üzerine and içerim.

  13. Bülent Şenver

    Leyla Hasanaliyeva – 18 Mayıs 2013 Cumartesi 22:35
    Millet vekili andım:“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma;milletimin huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşamasına , milletimin haklarını koruyacağıma, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

  14. Bülent Şenver

    Oğuzhan Demir – 17 Mayıs 2013 Cuma 19:23
    Devletimin , milletimin varlığını ve bağımsızlığını ülkemin bölünmez bütünlüğünü halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma ; hukuk kuralları çerçevesinde eşitliği savunan ve Atatürk demokrasisin’ savunarak laik Cumhuriyet çıtasında Atatürk inkilaplarını devam ettireceğime . Yolsuzluk ,haksız kazanç, ayrımcılık, kişisel menfaat gibi halkın hakkını yiyecek davranışlarda bulunmayacağıma . Ülke için milletin hürriyeti toprak bütünlüğü için insan haklarına saygı duyarak görevimi yapacağıma. Atatürk Anayasasının bana vermiş olduğu güvene bağlılığımı koruyarak sadık kalacağıma ve Türkiye Cumhuriyetinin milletinin önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  15. Bülent Şenver

    Murat Yüksel – 17 Mayıs 2013 Cuma 15:45
    Milletin bölünmez bütünlüğünü ve egemenliğini, devletin varlığı ve bağımsızlığını koruyacağıma; demokratik ve lâik Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; bulunduğum mevkiinin önemini bilerek her zaman halkımın çıkarlarını gözeteceğime, daima etik ve adil, ülkemin refahını, barışını, bağımsızlığını düşünerek kararlar alacağıma, Türkiye Cumhuriyeti Devletini daima en ileriye taşımaya çalışacağıma, Türk ulusu huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  16. Bülent Şenver

    Buse Öztaş – 17 Mayıs 2013 Cuma 12:02
    Edindiğim milletvekili sıfatıyla, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve bağımsızlığını, vatan ve milletim bölünmez bütünlüğünü kanımın son damlasına kadar koruyacağıma, atılım gösterdiğim her alanda önce ayrılmaz bir bütün olan devletimin ve milletimin refahını düşüneceğime, Ulu önder Atatürk’ün ilkelerine sadık kalacağıma, edindiğim sıfatı kişisel yarar ve çıkar sağlamak adına kullanmayacağıma, bu sıfatı taşıdığım sürece tek hedefimin Türk milletinin refahı ve mutluluğu olacağına, Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  17. Bülent Şenver

    Buse Öztaş – 17 Mayıs 2013 Cuma 12:01
    Edindiğim milletvekili sıfatıyla, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve bağımsızlığını, vatan ve milletim bölünmez bütünlüğünü kanımın son damlasına kadar koruyacağıma, atılım gösterdiğim her alanda önce ayrılmaz bir bütün olan devletimin ve milletimin refahını düşüneceğime, Ulu önder Atatürk’ün ilkelerine sadık kalacağıma, edindiğim sıfatı kişisel yarar ve çıkar sağlamak adına kullanmayacağıma, bu sıfatı taşıdığım sürece tek hedefimin Türk milletinin refahı ve mutluluğu olacağına, Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.Buse Öztaş-1103010605

  18. Bülent Şenver

    BERİVAN – 10 Mayıs 2013 Cuma 00:49
    Milletvekili Yemini;Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının bozulmasına asla izin vermeyeceğime,tüm gençlerimizin tarihi öğrenmeleri konusunda yanlarında olacağıma,Atatürk ilke ve inkılaplarını en güzel şekilde gösterip onun izinden gideceğime,egemenliğimizi sonuna kadar koruyacağıma,hak ve hukukun her zaman her şeye çözüm olmasını sağlayacağıma,herkese dil,din,ırk,renk ayırımı yapmadan kardeşçe barış içinde yaşamayı göstereceğime büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içiyorum.

  19. Bülent Şenver

    Yağız Dışkaya – 5 Mayıs 2013 Pazar 12:01
    Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağıma, tüm değerlerimize sahip çıkıp koruyacağıma, dil,din,ırk ayrımı yapmadan herkese eşit davranacağıma, toplum refah ve huzurunu sağlayacağıma, her zaman ilim ve bilimin yolundan yürüyeceğime, anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  20. Bülent Şenver

    Atila Zekioğlu – 20 Mayıs 2012 Pazar 18:18
    Devletimin varlığını ve bağımsızlığını, Vatanımın ve milletimin birlik beraberliğini sağlayacağıma,hukukun üstünlüğüne , Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağıma, bayrağıma , marşıma ve anayasama ömrümün sonuna kadar bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahını sağlayacağıma, kazandığım ayrıcalıkları şahsi menfaatlerim için kullanmayacağıma Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde and içerim.

  21. Bülent Şenver

    doğuşcan sökmen – 20 Mayıs 2012 Pazar 16:49
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.. bu yemin değiştirilemez sayın hocam asıl sorun bu yemini ediyim de bitsin diyip ben cebimi doldurucam nasıl olsa diyip insanların duygularıyla oynuyan insanlar değişmeli ve artık halkımız bazı gerçekleri görmeli ve sessiz kalmamalı.

  22. Bülent Şenver

    Muammer Esat KARAPINAR – 12 Mayıs 2012 Cumartesi 20:36
    Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, vatanımı ve milletimi hiçbir zaman ve hiçbir yerde küçük düşürecek bir davranışta bulunmayacağıma, kazandığım ayrıcalıkları kendi şahsıma özel kullanmayacağıma, hangi durumda, hangi nedenden dolayı olursa olsun adil davranacağıma, beni buraya kimin getirdiğini ve kimi temsil ettiğimi, tarihimi, neslimi unutmayacağıma ve her daim hatırlayacağıma, hukukun üstünlüğüne, Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma, Bayrağıma ve marşıma ömrümün sonuna kadar bağlı ve saygılı olacağıma Büyük Türk milleti önünde, sevdiklerim, namusum,şerefim ve inandığım kutsal kitap üzerine and içerim.

  23. Bülent Şenver

    ahmet tuncer – 6 Mayıs 2012 Pazar 23:42
    Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma.Milletimi, Vatanımı hiçbir zaman ve hiçbir yerde küçük düşürecek bir davranışta bulunmayacağıma,Kazandığım ayrıcalıkları kendi şahsıma özel kullanmayacağıma,Hangi durumda, hangi nedenden dolayı olursa olsun insan kayırmayacağıma,Beni buraya kimin getirdiğini ve kimi temsil ettiğimi, Tarihimi, Neslimi unutmayacağıma ve her daim hatırlayacağımaHukukun üstünlüğüne, Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı kalacağıma,Toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma, Bayrağıma ve marşıma ömrümün sonuna kadar bağlı ve saygılı olacağıma Büyük Türk milleti önünde, sevdiklerim, namusum,şerefim ve inandığım kutsal kitap üzerine and içerim.

  24. Bülent Şenver

    muhammet mert akpınar – 2 Mayıs 2012 Çarşamba 10:24
    devletimin varlığına ve bagımsızlığına,milletimin bölünmez bütünlüğüne,halkımızın egemenliğini ve insanlarımızın haklarını son nefesime kadar koruyacağıma,temel ilkelerimiz demokratik,laik,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma ; toplumun huzur ve refah seviyesini ,özgürlüklerini hukuki şartlar çerçevesinde herşeyin üzerinde tutacağıma ve tüm bunları inanarak uygulayacağıma Türk milletinin önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  25. Bülent Şenver

    Yavuz Tokerim – 27 Nisan 2012 Cuma 18:17
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;Her ne durumda olursa olsun doğruyu savunacağıma ;Hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; Milletimin adına yaptığım bu vekilliği, kendi çıkarlarımı gözetmeksizin uygulayacağıma;Toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.

  26. Bülent Şenver

    ömer faruk sarıöz – 20 Nisan 2012 Cuma 14:14
    MİLLETVEKİLİ ANDI Sadece kamu menfatini gözeterek ve düşünerek karar alacağıma ve görev yapacağıma, görevimi yaparken davranışlarımı ve kararlarımı etkliyecek mali veya diğer şekillerde kendimi taahhüt altına sokacak durumlara düşmeyeceğime , kamu görevi yaparken ve atama gerçekleştirirken, ihale kararları verirken, personel seçerken, personel atarken, kişileri ödüllendirirken, tayin ve terfi kararları alırken tamamen liyakat esasına göre karar vereceğime, aldığım tüm kararlar hakkında ve yaptığım her türlü icraatlarda şeffaf olacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  27. Bülent Şenver

    Fehmi Can Özdemir – 16 Nisan 2012 Pazartesi 23:25
    Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma.Milletimi, Vatanımı hiçbir zaman ve hiçbir yerde küçük düşürecek bir davranışta bulunmayacağıma,Kazandığım ayrıcalıkları kendi şahsıma özel kullanmayacağıma,Hangi durumda, hangi nedenden dolayı olursa olsun insan kayırmayacağıma,Beni buraya kimin getirdiğini ve kimi temsil ettiğimi, Tarihimi, Neslimi unutmayacağıma ve her daim hatırlayacağımaHukukun üstünlüğüne, Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı kalacağıma,Toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma,Büyük Türk milleti önünde, sevdiklerim, namusum,şerefim ve inandığım kutsal kitap üzerine and içerim…

  28. Bülent Şenver

    Serap Balota – 16 Nisan 2012 Pazartesi 21:31
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını ve bağımsızlığını,bölünmez bütünlüğünü , milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma ;anayasaya ,hukukun üstünlüğüne, demokrasiye , Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olacağıma; sahip olacağım yetki ve imkanları toplumun refahını ve huzurunu sağlamaya yönelik kullanacağıma;milletimin ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması için çaba göstereceğime; barış ve çağdaş uygarlık ülküsünden ,anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; milletvekilliliği görevimi tam bir dürüstlük ile gercekleştirip, milletimi en iyi şekilde temsil edeceğime büyük Türk Milleti önünde bayrağım, namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  29. Bülent Şenver

    Sercan Gülhaş – 12 Nisan 2012 Perşembe 16:41
    Milletimin bağımsızlığı,devletimin laikliği,adaletin tarafsızlığı için çalışacağıma bana verilen bu yetkiyi kendim ve yakınlarımın çıkarı için kullanmayacağıma milletimin geleceğini parti geleceğinden üstün tutacağıma,kazandığım her kuruşun hesabını vermekten çekinmeyeceğime bulunduğum mevkinin gücünü çıkarım için kullanmayacağıma veya kullandırtmayacağıma,dokunulmazlık zırhına sığınmayacağıma,Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalacağıma devletimin bütünlüğüne,Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için çalışacağıma büyük Türk ulusu ve şanlı bayrağımın önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  30. Bülent Şenver

    Fehmi Can Özdemir – 12 Nisan 2012 Perşembe 00:52
    Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma,Milletimi, Vatanımı hiçbir zaman ve hiçbir yerde küçük düşürecek bir davranışta bulunmayacağıma,Kazandığım ayrıcalıkları kendi şahsıma özel kullanmayacağıma,Hangi durumda, hangi nedenden dolayı olursa olsun insan kayırmayacağıma,Beni buraya kimin getirdiğini ve kimi temsil ettiğimi, Tarihimi, Neslimi unutmayacağıma ve her daim hatırlayacağıma,Hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı kalacağıma,Büyük Türk milleti önünde namusum, şerefim, ve inandığım kitap üzerine yemin ederim…

  31. Bülent Şenver

    Adilcan Hacıkerimoğlu – 12 Nisan 2012 Perşembe 00:37
    Devletimizin geleceği , varlığı , bütünlüğü , bağımsızlığı ve en önemlisi birlik ve beraberliği için çalışmalar yapacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla vazgeçmeyeceğime , bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağıma, devletim adına tüm haksızlıkların karşısında duracağıma , ülkemin bölünmesine neden olan tüm faktörler karşısında olacağıma ve bu yemine sadık kalacağıma şanlı Türk bayrağı ve büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  32. Bülent Şenver

    Yavuz Tokerim – 12 Nisan 2012 Perşembe 00:24
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;Her ne durumda olursa olsun doğruyu savunacağıma ;Hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; Milletimin adına yaptığım bu vekilliği, kendi çıkarlarımı gözetmeksizin uygulayacağıma;Toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim. Yavuz Tokerim1003010106 İşletme

  33. Bülent Şenver

    Oguz SOGURTLUPİNAR – 11 Nisan 2012 Çarşamba 08:00
    2011 Ekim ayında TBMM açılışında milletvekillerinin okuduğu milletvekili yemini aşağıdaki gibidir:Milletvekili Yemini:“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun hak ve ozgurluklerini koruyacagimamillî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden taviz vermeyecegime ve anayasal degerler cercevesinde imkan ve yetkilerimi kotuye kullanmayacagima devletin butunlugunu ve menfaatlerini bireysel menfaatlerin ustunde tutacagimabüyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

  34. Bülent Şenver

    gülşah topçubaşı – 9 Nisan 2012 Pazartesi 14:05
    Devletin varlığına ve bağımsızlığına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne,milletin egemenliğine sahip çıkacağıma;halkın din ve vicdan özgürlüğüne, insanların temel hak ve hürriyetlerine, ahlaklı, adaletli ve huzurlu bir düzenin yaşatılmasına gayret göstereceğime; ülkemin refahı, sağlığı ve mutluluğu için durmaksızın çalışacağıma,hukukun üstünlüğüne, demokrasi ve laikliğe, Atatürk ilkelerine ve anayasaya bağlı kalacağıma; namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

  35. Bülent Şenver

    Gamze Sivaslıoğlu – 7 Nisan 2012 Cumartesi 21:15
    Milletimin bağımsızlığı,devletimin laikliği,adaletin tarafsızlığı için çalışacağıma bana verilen bu yetkiyi kendim ve yakınlarımın çıkarı için kullanmayacağıma milletimin geleceğini parti geleceğinden üstün tutacağıma,kazandığım her kuruşun hesabını vermekten çekinmeyeceğime bulunduğum mevkinin gücünü çıkarım için kullanmayacağıma veya kullandırtmayacağıma,dokunulmazlık zırhına sığınmayacağıma,Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalacağıma devletimin bütünlüğüne,Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için çalışacağıma büyük Türk ulusu ve şanlı bayrağımın önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  36. Bülent Şenver

    Caner Aktaş – 6 Nisan 2012 Cuma 22:49
    Misak-i milli sınırları içerisinde beni vekil tayin eden tüm halkların barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması için mücadele edeceğime, her ne koşulla olursa olsun halkıma karşı uygulanan zulümlere karşı duracağıma, dil, din, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin bütün insanlığa bir taraf olmadan hizmet edeceğime ülkemin ve halkımın çıkarlarını kendi çıkarlarımdan üstün tutacağıma,Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kendime felsefe edineceğime, Türkiye Cumhuriyetin de kardeşçe yaşayan bütün halkların önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  37. Bülent Şenver

    M. Göğem UZUNLAR – 6 Nisan 2012 Cuma 22:20
    Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, devletin varlığını ve bağımsızlığını koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, ülkemi daha çağdaş ve ileri seviyeye taşımak için çalışacağıma, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya bağlı kalacağıma, dürüstlükten ve bilim yolunda ilerlemekten vazgeçmeyeceğime, üstlendiğim sorumluluğun bilincinde olup vatanın ve milletin menfaati için gerekli özeni göstererek layık olduğu şekilde görevimi yapacağıma büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  38. Bülent Şenver

    EMİNE KARAKAYA – 6 Nisan 2012 Cuma 20:38
    ‘Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma , Atatürk ilke ve inkilaplarına sonuna kadar sahip çıkacağıma, yurdumu refah düzeyinin üstüne çıkarmak için kanımın son damlasına kadar çalışacağıma, etik ilkelerini iş hayatıma yansıtacağıma, Türkiye içindeki bölünmelerin de aslında bir ırkçılık olduğunu ve bunun tüm insanlarca anlaşılmasını sağlayacağıma, rüşvet ve yolsuzluk gibi affı olmayan şuçlara ağır cezai önlemler alacağıma, hayvan haklarını benimsemeye ve benimsetmeye, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.’

  39. Bülent Şenver

    Orhan Yaprak – 6 Nisan 2012 Cuma 14:44
    Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bağımzılığını koruyacağıma,insan haklarına saygı gösterip demokrasi ve hukukun üstülüğüne bağlı kalacağıma,milletimin ve devletimin menfaatini uluslararası etik kurallar çerçevesinde daima koruyacağıma,milletin bana verdiği yetki ve sorumlulukları şahsi çıkarlarım için kullanmayıp sadece ülkeme ve milletime hizmet maksadıyla kullanacağıma, bayrağımızı,devletimizi,yüce meclisimiz ve milletimizi zararı olacak hiç bir oluşum ve faaliyet için olmayacağıma Yüce Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.

  40. Bülent Şenver

    Özlem Uzun – 6 Nisan 2012 Cuma 13:50
    ‘Devletin varlığını ve bağımsızlığnı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma , yurtta ve sulhta gereken barış ortamını elimden geldiğince saylayacağıma, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde gereken önlemleri alacağıma, hayvana karşı şiddete son vereceğime, çevreyi koruyacağıma, her türlü sosyal felaketlere karşı duyarlı olacağıma, insanların temel hak ve özgürlüklerinden sonuna kadar yararlanmalarını sağlayacağıma, etik ilkelerine uyacağıma, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.’

  41. Bülent Şenver

    AHMET YAVUZCAN – 4 Nisan 2012 Çarşamba 19:57
    Milletimin bana verdiği yetkiyi daima iyiye, doğruya kullanacağıma, Ahlak kurallarına bağlı kalacağıma, Atatürk ilkeleri ışığında,sevgi , saygı çerçevesinde milletimin yararı için çalışacağıma, doğru , dürüst, bilim , ileriyi görme kavramlarını uygulayıp vatanımın ve milletimin birliğini ,beraberliğini, bölünmezliğini koruyacağıma , adaleti saylamaya çalışıp eşitlik ilkesine bağlı kalıp , egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu esas alarak bu sözlerimi tutacağıma inandığım değerler, bayrağımın, namusum ve şerefim üzerine ant içerim..

  42. Bülent Şenver

    Anıl Atılmış – 2 Nisan 2012 Pazartesi 21:38
    Söylediğim her sözde ve bulunacağım her davranışta öncelikle vatanımın ve halkımın çıkarlarını gözeteceğime,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir şekilde gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti temsilcisi olacağıma ,vatanımızın yararına işler yapmayan her türlü kişi ve kurumun önünü kesmeyi kendime bir borç bileceğime,vatandaşlarımıza ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı sorumluluklarımı yerine getireceğime ,hangi durumda olursa olsun doğruları söyleyip milletimizi kesinlikle yanlış yönlendirmeyeceğime,geçmişi başarılar ve zaferlerle dolu tarihimiz ve uğruna binlerce şehit verilmiş olan vatanımızı geriye götürecek hiçbir davranışta bulunmayacağıma ve Türkiye’yi Dünya’nın en medeni ve imrenilecek ülkelerinden biri yapabilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağıma ,etik değerlerime sahip çıkacağıma ve bu kutsal bu mesleği hakkıyla yapacağıma büyük Türk ulusu huzurunda and içerim .

  43. Bülent Şenver

    Ömer Faruk TOPKAR – 2 Nisan 2012 Pazartesi 18:31
    VATANIMA,MİLLETİME SONSUZ SADAKAT VE BAĞLILIĞIMI HER ŞART VE KOŞUL ALTINDA YILMADAN,USANMADAN KORUYACAĞIMA, HİZMETTE BULUNDUĞUM SÜRE VE HARİCİNDE ASLA MENFAATLERİM DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEYECEĞİME, AZİZ HALKIMIZIN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA İLERLEYECEĞİME, BULUNDUĞUM MAKAM VE MEVKİNİN ÖNEMİNİ BİLEREK BU KONUMA GELMENİN EN BÜYÜK ETKENİNİN HALKIMIZ OLDUĞUNU UNUTMAYACAĞIMA, ALDIĞIM KARARLARIN ÜLKEMİZİN HUZUR,REFAH,BARIŞ VE BAĞIMSIZLIĞINA AYKIRI OLMAYACAĞINA, ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN ASLA ETİK DIŞI DAVRANMAYACAĞIMA, SON NEFESİMİ VERENE KADAR VATANIMIZIN VE MİLLETİMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYACAĞIMA,HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSKUN KALMAYACAĞIMA,MİLLETİMİZİN İSTEKLERİNİ KENDİ İSTEKLERİMDEN DAHA ÖNDE VE DEĞERLİ TUTACAĞIMA, BİZE EMANET BIRAKILAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ HER ZAMAN EN İLERİ SEVİYEYE TAŞIMAYA ÇALIŞACAĞIMA, DEMOKRATİK,LAİK CUMHURİYETE, ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA BAĞLI KALACAĞIMA BÜYÜK TÜRK MİLLETİ ÖNÜNDE NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE ANT İÇERİM. !

  44. Bülent Şenver

    Merve Işıl – 6 Mart 2012 Salı 09:08
    Merve IŞILAndım : İstanbul Kültür Üniversitesinin bir mezunu olarak benden,Bilginin harmanlanması, çağdaş ve aydın düşüncelerle titizlikle üreten, etik unsurları açıkca savunan ve inanan, Atatürk’ün yolundan emin adımlarla ilerleyen bir insan olmam bekleniyor.Bunun sorumluluğunda saygıyla ve sevgiyleinsanların yararına kullanacağıma, kazandığım değerleri gelecek nesillere aktaracağıma, yaptığım işlerde etik unsurları gözardı etmeden karar vereceğime, onurlu ve şerefli bir insan olarak hayatımı sürdüreceğime, çok değerli gençler yetiştirmeye devam edecek olan üniversitemin saygınlığını koruyacağıma, en iyi şekilde temsil edeceğime ve savunduğumuz misyonumuzu hiç unutmayacağıma, unutturmayacağımaAnd içerim.mrvisil@hotmail.com

  45. Bülent Şenver

    İdris Elmas – 5 Ekim 2011 Çarşamba 15:48
    Bülent Bey,Konuya dikkatimizi çektiğiniz için teşekkür ederiz. Bence milletvekili yemini kaldırılsın, ancak tek başına kaldırılmasın, kaldırılırken, dokunulmazlık zırhı da kaldırılsın, Yasaları aykırı davranan suç işleyenlerinde mahkemelerde yargılanmaları öncelikli olarak yapılsın. Kaldıracağız diyenler de iktidar olunca, su koyuveriyor. Bir de milletvekilliği saltanat olmaktan çıkarılsın, avrupa’daki diğer milletvekilleri nasıl çalışıyor, ne tür hakları var kontrol edip kıyaslasınlar lütfen. Atatürk saltanı kaldırdı, ancak biz ondan sonra saltanatın kralını her alanda geri getirdik. Sonuç olarak hem milletvekili yeminini ve hem de dokunulmazlığı kaldıralım.Saygılarımla.

  46. Bülent Şenver

    Murat ERDOĞAN – 2 Ekim 2011 Pazar 23:24
    ‘Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini,CUMHURİYET ilke ve inkilaplarını koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya ilk dört maddesi başta olmak üzere sadakatten ayrılmayacağıma vatanın bütünlüğünü,Türkiye cumhuriyeti devletini oluşturan milletin birliğini,toplumun temel değerlerini doğmuş ve doğmamış vatandaşın hakkını yok etmek gibi amaçlara hizmet etmek adına değiştirilecek anayasa maddeleri ile ilk dört maddeyi yozlaştırmayacağıma; Büyük Türk Milleti ve Türkiye cumhuriyeti devletinin bütününü oluşturan vatandaşlarımız önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.’

  47. YAREN MUTLUCAN

    YAREN MUTLUCAN
    Bu yüce görevde devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, milletimizin ve devletimizin refahını, Atatürk ilke ve inkılaplarını en güzel şekilde gösterip onun izinden gideceğime, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, beni buraya kimin getirdiğini ve kimi temsil ettiğimi, tarihimi, neslimi unutmayacağıma ve her daim hatırlayacağıma hukukun üstünlüğüne bayrağıma ve marşıma ömrümün sonuna kadar bağlı ve saygılı olacağıma Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde söz verir and içerim.

  48. SENAY EGE

    Senay Ege
    Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliğini kayıtsız şartsız koruyacağıma, Atatürk İlke ve inkılaplarına, devlet bağımsızlığına ve millet bölünmezliğine, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı kalacağıma, Anayasa’dan ve hukukun üstünlüğünden toplumun refahı, huzur ve adaleti için sadakatten ayrılmayacağıma söz verir and içerim.

  49. Deniz YILMAZ

    Deniz YILMAZ – Kültür Üniversitesi
    ”Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, adaletin tarafsızlığı için çalışacağıma bana verilen bu yetkiyi kendim ve yakınlarımın çıkarı için kullanmayacağıma. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağıma ve koruyacağıma devletime her koşulda ve şartta bağlı kalacağıma, bütün milletvekillik dönemimde ve bundan sonrasında da ülkemin insanlarının haklarını korumak için çalışacağıma Şanlı Türk Milletinin huzurunda namusum ve şerefim üzerine Ant İçerim.”

  50. Yağmur Başak Ceylan

    Yağmur Başak Ceylan(1303040049)
    İstanbul Kültür Üniversitesi
    Devletin varlığı bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız şartsız eğemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve rafahı , milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ‘ya sadakatten ayrılmayacağıma Türk milleti önünde namusum ve şerefim üstüne and içerim.

  51. ÖZGE ZENGİN

    ÖZGE ZENGİN İKÜ 1503010051
    Devletin varlığına ve bağımsızlığına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, halkımızın egemenliğine sahip çıkacağıma, Atatürk ilkelerine ve anayasaya bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refah seviyesini, beraberliğini bölünmezliğini koruyacağıma, etik kurallarına bağlı kalacağıma her zaman ilim ve bilimin yolundan yürüyeceğime, büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  52. ALPER DURUCAN

    ALPER DURUCAN İKÜ 1403010019
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini,Atatürk ilke ve inkılaplarına,anayasaya bağlı kalacağıma,toplumun beraberliğini ve refah düzeyini yükseltip koruyacağıma,eğitim,ilim ve bilime önem vereceğime ve etik şekilde çalışacağıma büyük ve aziz Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  53. BERKE KERPİÇOĞLU

    BERKE KERPİÇOĞLU İKÜ 1503010082
    Devletin varlığına ve bağımsızlığına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, halkımızın egemenliğine sahip çıkacağıma,Atatürk ilkelerine ve anayasaya bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refah seviyesini arttıracağıma,cumhuriyeti asla ve asla irticacılara bırakmayacağıma yüce Türk Milleti önünde sizlere namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  54. Ayberk Berkdil İKÜ 1403010011

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  55. Bartu Ülkücü

    Bartu Ülkücü İKÜ 1503010083

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının insan haklarını savunacağıma ;Demokrasiden ayrılmayacağıma ; Hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağıma , kazandığım değerleri gelecek nesillere aktaracağıma, yaptığım işlerde etik unsurları gözardı etmeden karar vereceğime, onurlu ve şerefli bir insan olarak hayatımı sürdüreceğime .Görevimi kötüye kullanarak yolsuzluk, hırsızlık yapmayacağıma, kamu mallarını talan etmeyeceğime , demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma

    Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, bütünlüğünü ve bağımsızlığını koruyacağıma; Anayasaya sadık kalacağıma…

    Yemin ederim.

  56. Gülan Güngör

    GÜLAN GÜNGÖR İKÜ 1503010013
    Sahip olduğum milletvekili sıfatına her şartta sahip çıkacağıma, devletimin bağımsızlığını,halkımın mutluluk ve huzurunu, adil bir ülke olma hayallerimizi her zaman en önde tutacağıma, ülkemi, vatandaşımı, düşünürken bir an bile Atatürk ilke ve inkilaplarından şaşmayacağıma adaleti en üstte tutacağıma onurum şerefim üzerine tüm Türk milleti önünde and içerim.

  57. sevgi eroğlu 1408150041 ikü işletme

    Sevgi eroğlu 1408150041 istabul kültür üniversitesi işletme bölümü
    Devletin bağımsızlığı ve bölünmez bir bütünlüğü için çalışacağima Anayasalara bağlı kalacağıma Ve herkese saygı çerçevesinde yaklaşacağıma Halka karşı herzaman açık olacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ve and içerim.

  58. Kevser Mutlu

    Milletimin bana verdiği yetkiyi daima iyiye, doğruya kullanacağıma, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hizmette bulunduğum süre ve haricinde menfaatlerim doğrultusunda hareket etmeyeceğime, şartlar ne olursa olsun etik dışı davranmayacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  59. Gamze Cavusoglu

    Devletin refah ve huzurunu sağlayacağıma, kadına şiddet ve hayvana şiddetin önüne geçecegime, anayasalara bağlı kalıp ülkemi çağdaş seviyeye taşımak için çalışacağıma, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma, adaleti temel değerim sayıp eşitliği sağlayacağıma Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzrine and içerim.

  60. Erkan Kurt

    Erkan Kurt 1503010043
    Yüce Türkiye Devletinin varlığını ve bağımsızlığını, Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, haklımızın egemenliğine sahip cıkacağıma;hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkıkaplarına bağlı kalacağıma;toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  61. BUSE ARGÜDER

    Buse Argüder 1403040009 İstanbul Kültür Üniversitesi
    Devletin bağımsızlığını, vatanın ve milletin,bütünlüğünü, kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde olacağıma; Anayasa’ya sadık kalacağıma; Türk milleti huzurunda şerefim üzerine ant içerim.

  62. Şirin Uzuner (1503045001) İKÜ

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağıma toplumun huzur ve refahını ,milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  63. ABDULLAH Safa Topgül

    ABDULLAH SAFA TOPGÜL (1503015012) İKÜ

    Türkiye Cumhuriyetinin bir evladı olarak bana verilen bu vekillik yetkisini her zaman adalet doğrultusunda kullanacağıma , yanlışın her zaman karşısında olacağıma bağımsızlığımızın her daim savunucusu olacağıma , gerekirse canımı hiç düşünmeden vatanım için feda edeceğime , yaptığım tüm faaliyetleri anayasaya ve insanlığa uygun şekilde yapacağıma tüm Türk Milleti huzurunda ŞEREFİM VE NAMUSUM ÜZERİNE ANT İÇERİM..

  64. Hilmi Kemal UZUN 1403010069 İKÜ

    Seçilerek getirildiğim bu makamda bana destek olan insanları pişman etmeyeceğime, devletin birlik ve bütünlüğünü, vatanımızın bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, toplumun huzur ve refahını insan hakları ile Atatürkün ilke ve inkılapları çerçevesinde koruyup yücelteceğime büyük Türk milletinin huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  65. Melisa Bükey

    Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan Atatürk ilke ve inkılaplarına ilelebet bağlı kalacağıma, insan hakları hayvan hakları ve kadına şiddet temaları üzerinde yoğunlaşıp bu temel sorunları çözüme ulaştıracağıma, laik ve adaletli bir şekilde Anayasaya sadık kalacağıma, yüce Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  66. İLKER KOL

    İLKER KOL
    1403040040
    Türk Milleti’nin hak ve hukuku için hiç mücadeleden kaçmayacağıma,demokrasiye, Atatürk İlkelerine ve örf ve adete daima sadık kalacağıma,Türk Ulusu’nun egemenliğini ve Millet’in refahını daima ön planda tutacağıma, kadın,erkek,çocuk,hayvan,dil,din,ırk,mezhep,cinsiyet gözetmeden hiç kimseyi ayırmadan herkesin eşit haklarını savunacağıma ,asla tarihimizi ve dilimizi unutturmamak ya da çarpıttırmakya izin vermeyeceğime,Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin menfaatlerini her zaman kendim dahil olmak üzere herşeyin üstünde tutacağıma, Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  67. SERKAN SARAÇ

    SERKAN SARAÇ 140304005 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olarak devletimizin varlığı ve bağımsızlığını koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, ve Anayasa’ya bütünüyle sadık kalacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  68. İLAYDA KIZILCIKLI

    İLAYDA KIZILCIKLI 1403040043 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak devletimizin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadık kalacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  69. Kerim Oğuz Ciyanur

    KERİM OĞUZ CİYANUR 1403040017
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  70. Recep Yasin Arslan

    Recep Yasin Arslan 1600007303
    Kültür Üniversitesi

    Devletin bölünmez bütünlüğüne, içinde yaşayan her bireyin eşit haklara sahip olması için çabalayacağıma, Atatürk inkilaplarına bağlı kalıp laik bir vekil olacağıma, milletimin isteklerine kulak verip refahlarını daha üst seviyelere çıkarmak için elimden geleni yapacağıma, hiç bir bireyi birbirinden ayrıştırmayıp bütünleştirici olacağıma yüce Türk milleti önünde şerefim ve namusum üzerine and içerim.

  71. HALİDUN AZMAN

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde gururum, haysiyetim, namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  72. oktay önder başardı

    OKTAY ÖNDER BAŞARDI 1503015009
    MİLLETVEKİLİ SIFATIM KARŞILIĞINDA DEVLETİMİ VE MİLLETİMİ HER ZAMAN ADALETLE DÜRÜSTLÜK VE EŞİTLİKLE KORUYACAĞIMA, HER DURUMDA ONLARIN İSTEKKERİNİ GÖZ ARDI ETMEYECEĞİME VE GÜVEN SAĞLAYACAĞIMA DEMOKRATİK OLACAĞIMA ATATÜRK İLKELERİNDEN ÇIKMAYACAĞIMA AND İÇERİM.

  73. BURAK ÖZER(1503010028)İKU

    Devletin varlığı ve bağımsızlığı için çalışacağıma vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne her zaman sahip çıkacağıma, toplumun huzur ve refahı için daima çalışacağıma ve adalet anlayışı içinde olacağıma ve daima insan haklarını savunacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  74. Muhammed İbrahim Çalışkan

    M.İbrahim Çalışkan 1600004527
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma;milletimin huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşamasına, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  75. Ahmet Furkan Erdoğan

    Ahmet Furkan Erdoğan-1503010059-İstanbul Kültür Üniversitesi

    Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkaşlarının temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal temellerine bağlı kalıp koruyacağıma ; Atatürk inkılap ve ilkerinin ışığında ülkemi ve milletimi her koşulda koruyup onu yüceltmeye çalışacağıma ; bağımsızlık , milliyetçilik ve vatanseverlik değerlerinin bilincinde hareket edip vatanıma ve milletime ihanet ve hıyanet içinde bulunmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  76. Ayşe Hazal Çelik

    Ayşe Hazal Çelik İstanbul Kültür Üniversitesi
    Sorumluluğunu aldığım bu yüce görevim boyunca devletimin varlığını ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma insan haklarına saygı gösterip demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağım, eşitlik ve adalet ilkelerinden asla ayrılmayacağıma devletin bana sunmuş olduğu bütün yetkiyi halk yararına kullanacağıma, anayasaya ve Atatürk ilke ve inkilaplarına sadakatten ayrılmayacağıma Büyük Türk Milleti önünde and içerim.

  77. Emre Akhan

    Emre Akhan İstanbul Kültür Üniversitesi
    Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağıma, milletimin huzurlu, barış içinde yaşaması için elimden geleni yapacağıma, Türk milleti önünde namus ve şerefim üzerine and içerim.

  78. İzem Koral - İstanbul Kültür Üniversitesi

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,
    milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;
    hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına
    bağlı kalacağıma;
    toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin
    insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya
    sadakatten ayrılmayacağıma;
    büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  79. salih omar salih karwanchi(1503014004)IKU

    MILLET VEKILI ANDIM

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma , hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Ülkemin ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma içerisinde olacağıma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması için çalışacağıma milletim önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

    Salih Omar Karwanchi
    1503014004

  80. BUĞÇE DENİZ YALGIN

    BUĞÇE DENİZ YALGIN İKÜ 1503010006
    Türkiye Devletinin varlığını ve bağımsızlığını, vatanımın bölünemez bütünlüğünün bilincinde olup toplumun huzur ve refahını koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağıma, vatanseverlik bilincinde hareket edip vatanıma ve milletime ihanet etmeyeceğime, adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanmasına yardım etmeye, demokratik ve laik bir Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma yüce Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  81. begüm turgut

    BEGÜM TURGUT 1403040033 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma, Ulu önder Atatürk’ün temellerini atıp kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin temellerini koruyacağıma, bağımsızlık özgürlük ve halkın huzuru için her daim çalışacağıma, her zaman ve her durumda adaletli olacağıma, insan haklarını her zaman gözeteceğime namusum ve şerefim üzerine büyük Türk milleti önünde ant içerim.

  82. İrem Altın

    İrem Altın 1503010034
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının insan haklarını sonuna dek savunacağıma; bu yolda demokrasiden ayrılmayacağıma; hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağıma, kazandığım değerleri gelecek nesillere aktaracağıma, yaptığım işlerde etik unsurları gözardı etmeden karar vereceğime, onurlu ve şerefli bir insan olarak hayatımı sürdüreceğime hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma,Türk milleti huzurunda şerefim ve namusum üzerine and içerim.

  83. ABDULLAH SAFA TOPGÜL

    ABDULLAH SAFA TOPGÜL 1503015012 İKU
    Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bağımsızlığını koruyacağıma, toplumun her bir bireyine hizmet götürmeye çalışacağıma, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma , her zaman adaletin ,eşitliğin ,çağdaşlığın yanında olacağıma, gerekirse canımı feda edeceğime ONURUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE AND İÇERİM..

  84. AYGÜN ŞEN

    DEVLETİN BAĞIMSIZLIĞINI , VATANIN VE MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYACAĞIMA MİLLETİN KAYITSIZ ŞARTSIZ EGEMENLİĞİNE DEMOKRATİK VE LAİK CUMHURİYET İLKELERİNE BAĞLI KALACAĞIMA ŞEREFİM VE NAMUSUM ÜZERİNE AND İÇERİM

  85. Ayşe Hazal Çelik

    Ayşe Hazal Çelik İstanbul Kültür Üniversitesi
    Sorumluluğunu aldığım bu yüce görevim boyunca devletimin varlığını ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma insan haklarına saygı gösterip demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağım, eşitlik ve adalet ilkelerinden asla ayrılmayacağıma devletin bana sunmuş olduğu bütün yetkiyi halk yararına kullanacağıma, anayasaya ve Atatürk ilke ve inkilaplarına sadakatten ayrılmayacağıma Büyük Türk Milleti önünde and içerim.

  86. Mehmet Talha Dilek

    Mehmet Talha Dilek 1503010054 İKÜ
    Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığını, bütünlüğünü ve bölünmezliğini koruyacağıma; demokrasi ve hukukun üstünlüğünü tanıyacağıma; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına saygılı olacağıma; devletin vatandaşlarının refahını muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağıma; devletime karşı kötü ameller içinde olmayacağıma tüm milletimin önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  87. Recep Yasin Arslan

    Recep Yasin Arslan 1600007303
    Devletin bölünmez bütünlüğüne, içinde yaşayan her bireyin eşit haklara sahip olması için çabalayacağıma, Atatürk inkilaplarına bağlı kalıp laik bir vekil olacağıma, milletimin isteklerine kulak verip refahlarını daha üst seviyelere çıkarmak için elimden geleni yapacağıma, hiç bir bireyi birbirinden ayrıştırmayıp bütünleştirici olacağıma yüce Türk milleti önünde şerefim ve namusum üzerine and içerim.

  88. Barış Öztürk

    BARIŞ ÖZTÜRK/İKÜ-1503010061

    Yüce Türk Devletinin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünün bilincinde olup toplumun huzur ve refahını koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağıma, vatanseverlik bilincinde hareket edip vatanıma ve milletime ihanet etmeyeceğime ve ettirmeyeceğime, insanların hak ve temel hürriyetlerinden yararlanmasına yardım etmeye, demokratik ve laik bir çizgide Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma yüce Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  89. Recep Yasin Arslan

    Recep Yasin Arslan 1600007303
    Kültür Üniversitesi

    Devletin bölünmez bütünlüğüne, içinde yaşayan her bireyin eşit haklara sahip olması için çabalayacağıma, Atatürk inkilaplarına bağlı kalıp laik bir vekil olacağıma, milletimin isteklerine kulak verip refahlarını daha üst seviyelere çıkarmak için elimden geleni yapacağıma, hiç bir bireyi birbirinden ayrıştırmayıp bütünleştirici olacağıma yüce Türk milleti önünde şerefim ve namusum üzerine and içerim.

  90. Muhammet Hakan Kılıç

    Muhammet Hakan Kılıç
    1503015015
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını,vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağıma,Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı ve bağlı kalacağıma,toplumun huzur ve refahı için adalet anlayışından şaşmayacağıma,yolsuzluk yapmayacağıma,kamu ve kamu malına zarar vermeyeceğime,Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı bütünlüğü ve bağımsızlığını koruyacağıma yüce Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  91. YUNUS EMRE BOSTAN

    YUNUS EMRE BOSTAN 1503010020 IKU
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, hukukun üstünlüğü ve daim adalet kuralları çerçevesinde, milletin vekili değil bir nevi hizmetkarı olarak, onlara hizmet edeceğime ve ülkemin vatandaşlarının arasından geldiğimi unutmayıp koltuk sevdalısı olmamaya ant içerim…

  92. Nursena Güneş

    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; demokratik ve lâik cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağıma cumhuriyet esaslarına sadakatten ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  93. İrem Demirbaş

    İrem Demirbaş 1203040019 İKÜ

    Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; Cumhuriyetin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe ilerleyeceğime, onun ilke ve inkilaplarına, demokratik ve laik Cumhuriyete bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahı, milli dayanış ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, görevimi kötüye kullanmayacağıma ve görevimin hakkını vermek için elimden gelenin fazlasını yapacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  94. Onurkan Çuha

    Onurkan Çuha İstanbul Kültür Üniversitesi
    Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağıma, milletimin huzurlu, barış içinde yaşaması için elimden geleni yapacağıma, Türk milleti önünde namus ve şerefim üzerine and içerim.

  95. Berk Tunçkale

    İstanbul Kültür Üniversitesi
    Berk Tunçkale 1503010056

    Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkaşlarının temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal temellerine bağlı kalıp koruyacağıma ; Atatürk inkılap ve ilkerinin ışığında ülkemi ve milletimi her koşulda koruyup onu yüceltmeye çalışacağıma ; bağımsızlık , milliyetçilik ve vatanseverlik değerlerinin bilincinde hareket edip vatanıma ve milletime ihanet ve hıyanet içinde bulunmayacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  96. ALİ FIRAT KOÇAKLI

    ALİ FIRAT KOÇAKLI(1503015027)
    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    Devletimin varlığı ve bağımsızlığını,vatanımın ve milletimin bölünmez bütünlüğünü Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak koruyacağıma,halkımın adalet,eşitlik,hak ve özgürlüklerini koruyarak daha uygar ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için kayıtsız şartsız çalışacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  97. MERVE ÇALIŞKAN

    MERVE ÇALIŞKAN 1403040042
    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını ,vatanımın ve milletimin bölünmez bütünlüğünü milletimin kayıtsız şartsız egemenliğini, hak ve özgürlüklerini koruyacağıma , toplumun adalet,eşitlik, huzur içinde yaşayacağına, kazandığım ayrıcalıkları kişisel menfaatlerim için kullanmayacağıma ,hukukun üstünlüğüne demokratik laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma yüce Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  98. Hasan Hüseyin Rişvan

    Hasan Hüseyin Rişvan- İstanbul Kültür Üniversitesi
    Milletimin varlığını ve bağımsızlığını,vatanımın parçalanamaz bütünlüğümü,halkımın egemenliğini koruyacağıma,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma,şahit olduğum veya olacağım yasadışı faaliyetlerin karşısında görevim boyunca kayıtsız kalmayacağıma,ülkemin refah seviyesini üst düzeylere çıkaracağıma,devletimin gelişmişliğini ileriye taşımak için elimden geleni yapacağıma şerefim ve namusum üzerine and içerim

  99. FATİH TÜYLÜOĞLU

    FATİH TÜYLÜOĞLU KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 1503010027

    Miletimin varlığını ve bağımsızlığını vatanın parçalanmaz bütünlüğü halkımın egemenliğini koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacığıma adil olup ,hakları koruyacağıma devletimin milletimin refah seviyesini yükseltmek için dürüstlük çerçevesi içerisinde elimden gelenin en iyisi yapacağıma yüce Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  100. BERRAK MUTLUYAZAR

    BERRAK MUTLUYAZAR 1403010035
    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanımın ve milletimin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzuru ve refahı için elimden geldiğince çalışacağıma ,eğitim,ilim ve bilime önem vereceğime,her zaman adalet ve eşitliğin yanında olacağıma Türkiye Cumhuriyeti devletini daima ileri taşımaya çalışacağıma Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim

  101. EMRE EKİNCİ

    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    1503010072-EMRE EKİNCİ
    Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan
    Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere Turan Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve aziz Türk milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  102. Buse Şengezer

    İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    BUSE ŞENGEZER-1403040007
    Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığını, bütünlüğünü ve bölünmezliğini koruyacağıma,Ulu önder Atatürk’ün temellerini atıp kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin temellerini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağıma ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  103. Pinar Cagliyan

    Pinar Cagliyan IKÜ 1503010007
    Türkiye Cumhuriyetinin varligini ve bagimsizligini, vatanimin bütünlüğünü, halkımın egemenliğini ilelebet koruyacağıma, Atatürk ilke ve inkilaplarının isiginda ilerleyeceğime, adaletli davranıp ülkemin huzuru ve mutluluğu icin gereken her şeyi yapacağıma, daima ileri ilerleyeceğime yüce Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and icerim.

  104. MUSTAFA ÖZTÜRK

    MUSTAFA ÖZTÜRK 1503010010 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
    Devletin varlığına ve bağımsızlığına insan hak ve değerlerini vatanımı kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, hak edene doğru değeri vereceğime haksızlığa karşı geleceğime yenilikçi ve ileri görüşlü olacağıma büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  105. Orhun Mert Saraçoğlu 1403045002 (İstanbul kültür üniversitesi)

    Devletimin ve milletimin bütün çıkarlarını sonuna kadar koruyacağıma,devlet ve milletin çıkarlarıyla kendi çıkarlarım arasında bir seçim yapmam gerekirse daima milletimin ve devletimin çıkarlarını seçeceğime,toplumun huzur ve refahını koruyacağıma ve yükselteceğime,milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin haklarını özgürce kullanabilmesi için çalışacağıma ve temel hak ve özgürlüklerinden yararlanmasını sağlayacağıma,demokratik ve laik cumhuriyete ve atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma yüce milletimin önünde namusum ve şerifim üzerine yemin ederim.

  106. Ali Çebi

    Ali Çebi-İstanbul Kültür Üniversitesi
    Devletimin ve milletimin çıkarlarıyla kendi çıkarlarım arasında seçim yapmam gerekirse,daima devletimin ve milletimin çıkarlarını seçeceğime;demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına
    bağlı kalacağıma;milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkese eşit ve adil biçimce davranacağıma ve insanların temel hak ve özgürlüklerini sağlıyacağıma;büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  107. SELAHATTİN

    Türk bağımsızlık ve Cumhuriyetini, Atatürk ilkelerini ve
    inkılaplarını sonsuza dek koruyacağıma, savunacağıma ve
    yükselteceğime; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini muhafaza edeceğime; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete bağlı kalacağıma; düşünce özgürlüğünün en değerli
    örneği olmaya çalışacağıma.Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  108. CEREN BENER - 1403010021 İKÜ

    CEREN BENER – 1403010021 İKÜ

    Devletin varlığı ve bağımsızlığı için çalışacağıma vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına
    bağlı kalacağıma; Laik, demokratik ve toprağının her karışında hakkı ve kanı olan Yüce Türk halkına görevim boyunca hakkettiğinin fazlasını vermeye çalışacağıma din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin beni bu göreve layık gören halkın tüm seslerini duyacağıma refah seviyesini her zaman yükseltmeye çalışacağıma büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

  109. Burak Özsaraç

    Burak Özsaraç – 1403010064 – İstanbul Kültür Üniversitesi
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  110. Büşra Karakaya

    Büşra Karakaya
    İstanbul Kültür Üniversitesi
    Devletimin varlığını ve bağımsızlığını, Vatanımın ve milletimin birlik beraberliğini sağlayacağıma, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağıma, tüm değerlerimize sahip çıkıp koruyacağıma, herkese dil,din,ırk,renk ayırımı yapmadan kardeşçe barış içinde yaşamayı göstereceğime,edindiğim sıfatı kişisel yarar ve çıkar sağlamak adına kullanmayacağıma, bu sıfatı taşıdığım sürece tek hedefimin Türk milletinin refahı ve mutluluğu olacağına, Türk ulusu huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim.

  111. Eda uğurluel

    Eda Uğurluel 1503010021
    Türkiyece Cumhuriyetinin varlığını,bütünlüğünü ve bayrağımızın bağımsızlığını koruyacağıma,Atamız Mustafa Kemal’in ilke ve inklaplarını daima göz önünde bulundurup ilerleyeceğime,adaleti,eşitliği ve sadakati sağlayıp yolumdan ayrılmayacağıma,daha iyi bir Türkiye için çaba göstereceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim

  112. Berksu hazal altunok

    Berksu hazal altunok
    Milletvekili AndımDevletin ve vatanın bütünlüğüne ve bağımsızlığınaHiçbir çıkar veya kişisel menfaat düşünmeden sadık kalacağıma,Daima ülkemin ve halkımın çıkarlarını gözeterek hareket edeceğime,Hiçbir durumda ve şartta bayrağımı ve vatanımı tehlikeye atmayacağıma,Yaşanan en ufak bir sorunda tüm bilgi ve becerimi ülkemin ve halkımınMenfaatleri doğrultusunda kullanacağıma,Ant içerim.

  113. MELİH CAN SAYAN

    Melih Can SAYAN Kültür Üniversitesi
    Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; gücümü yalnızca Türk devletinin ve milletinin çıkarları doğrultusunda kullanacağıma Türk ulusu huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir